GENÇ Nota Liseler Arası Müzik yarışmasının tam gün süren ön elemeleri sonucunda 25 okul finale kalmaya hak kazandı. Ön elemeler Nevzat Ayaz Kız Meslek ve Endüsri Meslek Lisesi’nin salonunda önceki gün sabah 10:00’da başladı. Öğlen saatlerine kadar 25 okul, öğleden sonra ise diğer 25 okul finale kalabilmek için sahnede ter döktü.
Yarışmaya katılan 50 okul grubunun da üstün performans sergilediği ön elemede, jüri
seçim yapmakta zorlandı. İşte 2 Mayıs 2009 tarihinde Anadolu Gösteri Merkezi’nde gerçeleşecek finalde yarışmaya hak kazanan okullar, yeniden belirlenen sahneye çıkış sırasına göre şöyle:
"İnönü Lisesi , Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi , Kalaba Anadolu Lisesi , TED Ankara Koleji, Ankara Cumhuriyet Lisesi, 75. Yıl Lisesi , Kaya Beyazıtoğlu Lisesi, Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi, Çankaya Kılıçarslan Lisesi , Özel Bilkent Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Gölbaşı Anadolu Lisesi , Özel Tevfik Fikret Lisesi , Özel Arı Koleji , Hasan Ali Yücel Öğretmen Anadolu Lisesi , Halide Edip Lisesi , Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi, Mehmetçik Lisesi, Kırkkonaklar Anadolu Lisesi , Yahya Kemal Beyatlı Lisesi, Dr. Binnaz Ege Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi, Büyük Kolej, TOKİ Anadolu Lisesi , Kurtuluş Lisesi, Polis Koleji"
ÇANKAYA GENÇLERİN ARKASINDAGENÇ Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’na maddi ve manevi destek veren Çankaya Belediyesi’nin Başkanı Bülent Tanık da, şöyle konuştu:
"Yarışmayı hem bu göreve gelmeden önce, hem de geldikten sonra büyük bir dikkatle izliyorum. Ankara’nın en büyük gençlik organizasyonu olduğu kesin. Yüzlerce liseli müzisyen arkadaşımıza müzik adına, sanat adına katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Çankaya’da 1000 çocuk korosu projemiz başta olmak üzere, sanatın her dalında bize yakışanı yapmak için her türlü gayreti gösteriyoruz ve göstereceğiz. Çaışmalarımızla, Ankara’da kültür ve sanat yaşamının lokomotifi olacağımıza ve Ankara’nın sanatın da başkenti olması için önemli bir rol üsteleneceğimize inanıyorum. Sanatsız kalmış, dolayısıyla hayat damarlarından birisi kopmuş bir Ankara, hiçbir aydın insanın kabullenebileceği bir durum değildir."
DESTEKBÜYÜKGENÇ Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’na geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Çankaya Belediyesi destek veriyor. Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise maddi ve manevi her konuda desteğini esirgemiyor.
Türkiye’nin en büyük sahnelerinden olan ve hem Türkiye’den hem yabancı ülkelerden birçok ünlü sanatçıyı ağırlayan Avrupa’nın en büyük sahnesi Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi de, final yarışması ve ödül töreni için bütün imkanlarını seferber ediyor.
Yarışmayı destekleyen bir başka önemli kuruluş da Organizer firması. Hem ön elemenin, hem de final gününün bütün ses ve ışık sistemini, teknik alt yapıyı sağlıyor. Organizer, aynı zamanda Ankara’da genç gruplara yaptığı profesyonel albümler ile tanınıyor. Organizer’in geçtiğimiz yıl Karnaval’a yaptığı albüm ve klip çalışması müzik kanallarında göz doldurmuştu. Türkiye’nin müzik kanalı Dream TV, bu yıl yarışmayı ve özellikle profesyonel sanat yaşamı ile ilk kez tanışacak gençleri daha dikkatli izleyecek. Yarışmaya ilişkin
haberler, Dream TV ekranlarında yer bulacak.
Yarışmada geçtiğimiz yıl başarılı bir çalışmaya imza atan Joker Ajans, bu yıl da sahne gerisindeki gizli kahraman olacak. Joker Ajans’ın ekibi, yüzlerce liseli genç müzisyenin profesyonel düzen içinde sahneye çıkmasını sağlayacak.
MEKTEPLİ GENÇ NOTALARYARIŞMACI okullar arasında yer alan Ankara Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi’nin grubu, Christina Augilera’nın Candy Man isimli şarkısı ile unutulmaz bir şova imza attı. Ön eleme sonrası gerçekleştirilen jüri toplantısında, tüm üyelerin oybirliği ile şu karar alındı:
"Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’nın temel mantığı, gençlere kendilerini gösterecekleri alanlar açmak, onlara geleceğin sanatçıları olarak profesyonel bir organizasyonun içinde olma deneyim ve heyecanını yaşatmaktır.
Ankara Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğrencileri, müfredatları gereği müzik ve sahne sanatları üzerine yoğun eğitim almaktadır. Ön eleme yarışmasında bu özel durum nedeni ile Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nin diğer okul grupları ile birlikte değerlendirilmesi teknik olarak mümkün değildir.
Ancak, yaşamını müzik üzerine kuran bu gençlerimizin, Genç Nota’nın deneyim ve büyüsünden mahrum bırakılmaması kararı alınmıştır.
Bu nedenle, Ankara Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi grubunun Genç Nota Özel Ödülü ile final yarışması beklenmeksizin ödüllendirilmesine, gruba arzu ettiği takdirde 2 Mayıs 2009 tarihinde Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek ödül töreni ve sürpriz final konseri öncesinde yarışmaya katıldıkları şarkıyla ya da birlikte belirlenecek bir şarkıyla özel bir gösteri yapma hakkının tanınmasına oy birliği ile karar verilmiştir."
ANKARA HÜRRİYET’E TEŞEKKÜRİL Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destek verdiği Genç Nota Liseler Arası Müzik yarışmasının çok önemli bir etkinlik olduğunu söyleyen Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan yaklaşan büyük final öncesi şunları söyledi:
"Biz öğrencilerimizin sadece akademik yönden gelişmelerinin yanında, sosyal etkinliklerde aktif olarak görev almasının kişisel gelişime sağladığını verdiğini düşünüyoruz. Her öğrencimizin en az bir konuda bir hobi edinmesini arzu ediyoruz. Bu çocuklarımız Ankara Hürriyet’in düzenlediği etkinlikte sahneye çıkacaklar, bir anlamda kendilerini gerçekleştirmiş olacaklar. Kendilerini dilediklerince ifade etmiş olacaklar. Başta Ankara
Hürriyet ailesi olmak üzere emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.
ÇOK BOYUTLU JÜRİÖN eleme jürisinde, Ankara’da rock dünyasının önemli isimlerinden olan Hicri Bozdağ, yıllar boyunca önemli müzik çalışmalarına imza atan ve halen Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın şefi olan Kemal Günüç ve yine müzik alanında önemli çalışmaları olan Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tasarım ve İletişim Bölümü Öğretim Görevlisi Ufuk Önen, Organizer firmasının ortaklarından ve yapımcı Yıldıray Yıldız ile Ankara Hürriyet’i temsilen Levent Seğmen yer aldı. Jüri üyeleriyle yapılmış çok özel röportajların önümüzdeki günlerde Ankara Hürriyet sayfalarında bulacaksınız. Jüri üyelerinin yarışma ile ilgili görüşleri ise şöyle:
n Kemal Günüç: Gençler gerçekten çok harika. Teknik konularda ve müzikalite olarak çok öndeler. Profesyonel nitelikler taşıyan icraları var. Çok güzel sesler ve çok güzel enstrümanistler görüyoruz. Hepsinin kendi alanında çok başarılı olacağını düşünüyorum. Bu yarışmanın da bu genç yeteneklerin kendini göstermesi adına çok olumlu bir etkinlik olduğu fikrindeyim.
n Ufuk Önen: Her şey harika gidiyor. Umduğumdan çok daha iyiler. Gerek performanslar bağlamında, gerekse sound bağlamında çok güzel bir manzara var önümüzde. Eskiden enstrüman hakimiyetine bu kadar rastlanmazdı. Her anlamda beklediğimin çok daha üzerinde performanslar izledim. Yarışacak grup sayısını 50’den 25’e indirmeye çalışıyoruz, ama hepsi kendi içinde o kadar iyi ki bu eleme işi hiç de kolay olmayacak gibi görünüyor.
n Hicri Bozdağ: Katılımcılar gerçekten çok iyiler ve sayıyı 25’e indirmek çok zor. Kaldı ki 25’e indirdikten sonra da onların arasından galip gelecekleri seçmek, bizler için epey zor bir karar olacak. Ama geçen seneki tecrübemden hareketle şu an gördüğüm tabloyu anlatmam gerekirse, bu sene bu yarışmaya çok daha fazla sayıda yetenekli insan katılmış. Öyle zannediyorum ki bir sonraki seneye daha da fazla olacak.
n Yıldıray Yıldız: Bu yarışma gerçekten çok güzel bir proje. Katılan gruplar da umduğumuzdan çok daha iyi çıktılar. Zaten biz kişisel olarak da firma olarak da Ankara müziğini destekliyoruz. Final eminim ki daha da heyecanlı olacak.
n Levent Seğmen: Ön eleme yarışmasında karşımıza öyle gruplar, öyle enstrümanistler çıktı ki, şaşırmamak elde değil. Bu genç arkadaşlarımızın, bundan sonra da imkanı olan her kurum ve kuruluş tarafından desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Gençlere hazırlık sürecinde destek veren okul idarecilerine ve müzik öğretmenlerine de özellikle teşekkür ediyorum.