Müteahhitlik mesleği itibar kaybediyor

Güncelleme Tarihi:

Müteahhitlik mesleği itibar kaybediyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2007 00:00

Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Haluk Büyükbaş, Türkiye’de herkesin müteahhitlik yapabildiğine ve bu konuda bir akreditasyon olmadığına dikkat çekerek, "İnşaatçının Tarihi Kitabı yayınlayarak imaj kaybına uyğrayan müteahhitlik mesleğinin imajını geliştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE’de müteahhitliği herkesin yapabildiğini ve bu konuda bir akreditasyonun olmadığını söyleyen TMB Genel Sekreteri Haluk Büyükbaş, "Yayınladığımız İnşaatçının Tarihi Kitabı ile imaj kaybına uyğrayan müteahhitlik mesleğinin imajını geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.

TMB’nin amacının, Ulusal ve uluslararası pazarda üyelerinin rekabet gücünü arttırmak ve inşaat sektöründe ekonomik yönden verimli, topluma karşı sorumlu, doğal, tarihi ve kültürel çevreye saygılı bir gelişmenin gerçekleştirilmesine katkıda bulunmak olduğunu söyleyen TMB Genel Sekreteri Haluk Büyükbaş şöyle konuştu:

"Amacımız ve genel işleyişimiz inşaat sektörü ile ilgili hukuki, ekonomik ve teknik konularda kamu kuruluşlarına danışmanlık hizmeti vermek ve Türkiye içinde ve dışında çeşitli resmi ve özel kuruluşlarla stratejik işbirlikleri yapmak. Amaçlarımızdan diğeri de inşaat sektörünün tarihine ve geleceğine ışık tutmak, birikimlerinin kayıt altına alınmasını ve geleceğe aktarılmasını sağlamak.

TMB, FIEC (Avrupa İnşaat Sanayi Federasyonu), UEPC (Avrupa Konut Yapımcıları ve İnşaatçıları Birliği), EIC (Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği), WWC (Dünya Su Konseyi), FCIC (İslam Ülkeleri Müteahhitler Birliği) gibi uluslararası meslek kuruluşlarının üyesiyiz."

TMB Su Formu’nda

TMB, 2009 yılında İstanbul’da gerçekleşecek olan 5. Dünya Su Forumu’na da katılarak Türkiye’yi temsil edecek. Türkiye, çeşitli ülkelerden toplam 323 üyesi bulunan Dünya Su Konseyi’nde Japonya’dan sonra en çok üye ile temsil edilen ülke konumunda. Toplam 35 üyeden oluşan Dünya Su Konseyi Yönetim Kurulu’nda dört Türk üye var. Foruma katılacak olan üyeler ise şöyle: Prof. Dr. Veysel Eroğlu (DSİ Genel Müdürü), H.İrfan Aker (DOLSAR Mühendislik Ltd.), Prof. Dr. Doğan Altınbilek (Uluslararası Hidro-Enerji Birliği), Haluk Büyükbaş (Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!