‘Müsait Evler’ Kardeşhane’de

Güncelleme Tarihi:

‘Müsait Evler’ Kardeşhane’de
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2023 13:07

Ankara Tüm Emlakçılar Odası, depremzedelerin ücretsiz bir şekilde ev ihtiyacını karşılayabilmeleri için bir internet sitesi kurdu. Evini depremzedelere açmak isteyen ev sahipleri, konaklama türü ve adres bilgilerini içeren bir form doldurarak ücretsiz ilan veriyor. Depremzedeler de müsait olan evleri ‘Müsait Evler’ seçeneğini tıklayarak görebiliyor.

Haberin Devamı

Ankara Tüm Emlakçılar Odası (ATEM), deprem felaketinden etkilenen, kalacak eve ihtiyacı olan depremzedeler ile evi müsait olan ev sahiplerini bir araya getiren ‘https://kardeshane.simdialsat.com/’ adlı bir internet sitesi kurdu. Kiralık eve ihtiyacı olan depremzedeler, internet portalı üzerinden ev sahipleriyle iletişime geçerek ücretsiz bir şekilde ev ihtiyacını karşılayabilecek. Yaklaşık iki yıl hizmet vermesi planlanan sitenin depremzedeler için ‘ücretsiz konut temini’ amacıyla hazırlandığını belirten ATEM Başkanı Hakan Akçam, şu bilgileri verdi: “Deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımız ile müsait evi olan vatandaşlarımızı bir araya getiren ‘kardeşhane’ platformunu önceki gün hazırladık. Platform aktif bir şekilde hizmet vermeye başladı. Depremden etkilenen ve kalacak eve ihtiyacı olan vatandaşlarımız, sayfamız üzerinden paylaşımı açılmış ev listelerine ulaşabilir ve ev sahipleriyle direkt iletişime geçebilirler.”

Haberin Devamı

‘Müsait Evler’ Kardeşhane’de

‘Müsait Evler’ Kardeşhane’de

UYGUN KONUTLAR LİSTELENİYOR

Ankara Tüm Emlakçılar Odası’nın hazırladığı https://kardeshane.simdialsat.com/ üzerinden siteye giren ev sahipleri, ‘Evim Müsait’ seçeneğine tıklayarak bir form dolduruyor ve ücretsiz ilan veriyor. Ev sahibinin doldurduğu formda; adı-soyadı, telefon numarası yer alıyor. İlan veren mülk sahibi, konaklama türünü (daire, müstakil ev, villa, yazlık, tek oda, misafirhane, yurt odası vb.), eşya durumunu, engelli misafire müsait olup olmadığını, adres bilgisini doldurduğu formda belirtiyor. Sonrasında misafir kabul eden evler ve iletişim adresleri ‘Müsait Evler’ seçeneğinde listeleniyor. Depremzede, bu seçeneğe tıklayarak, Türkiye’nin her yerinde müsait olan evleri görebiliyor.

BAKMADAN GEÇME!