Mülteciler için değişime öncü oldular

Güncelleme Tarihi:

Mülteciler için değişime öncü oldular
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2019 15:56

15 farklı ülkeden 30 yabancı katılımcı, Türk gönüllüler ile birlikte ‘Uluslararası Ticari Bilimler Ekonomi Öğrenciler Birliği (AIESEC)’nin ‘Mülteciler İçin Değişime Öncü Ol!’ projesi kapsamında mülteci-Türk sosyal uyumunu sağlamak ve onları bilinçlendirmek adına Ankara’da çalıştılar.

Haberin Devamı

Altı hafta süren proje boyunca, dünyanın birçok farklı ülkesinden gelen yabancı değişim katılımcıları ve Türk gönüllüler, 100’den fazla mülteci çocuk ile farklı aktiviteler düzenleyerek, mülteci aileleri ziyaret etti. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Türk Kızılay, Companions of Refugee Children, Bilkent Üniversitesi, Ankara Barosu ve Toplumsal Duyarlılık Projeleri’nin de destek sağladığı projede mülteci çocuklar ile kahvaltı yapıldı, resimler çizildi, şarkılar söylendi ve yaratıcı oyunlar oynandı. Projenin 3’üncü haftasında, Psikolog Nihal Uyar Özer ile birlikte psikodrama etkinliği gerçekleştirildi. Altındağ İlçe Spor ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü’nün halı sahasında Ülkeler Panayırı gerçekleştirildi.

Mülteciler için değişime öncü oldular

Haberin Devamı

SORUNLAR KONUŞULDU

Projenin 4’üncü haftasında da mülteci çocuklar ile at binme etkinliği düzenlenirken, beşinci haftada sokakta Türkiye’de yaşayan insanlara mültecilerin Türk toplumuna entegrasyon hakkında sorular sorularak röportaj yapıldı. Mültecilerle ise yaşadıkları sorunlar hakkında konuşuldu. Proje sırasında Türk Kızılay’ı mülteci bireylere çorba ve ekmek dağıtımı yaptı.

BAKMADAN GEÇME!