Muhtarların dev buluşması

Güncelleme Tarihi:

Muhtarların dev buluşması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 00:00

Türkiye çeşitli yerlerinden 600 civarında muhtar, seslerini duyurmak için 12 Şubat’ta Anıtkabir’de biraraya gelecek. Muhtarlar yanlarında siyasi görmek istemiyor.

TÜRKİYE Mahalle ve Köy Muhtarları Platformu, ülke genelindeki yaklaşık 600 muhtarla Anıtkabir’de seslerini duyurmayı hedeliyor. 12 Şubat’ta gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında Türkiye’nin bir çok il ve ilçesinde görev yapan muhtarlar Ankara’ya gelecek. Etkinliği organize eden Başkent Muhtarlar Federasyonu Genel Sekreteri ve Kültür Mahallesi Muhtarı Serpil Erenoğlu ile Keçiören Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Soner Taşlıtepe, tüm muhtarlarımızın sorunlarına sahip çıkmak ve dikkat çekmek amacıyla Anıtkabir’de buluşacaklarını söyledi. Platformun hiçbir siyasi bağlantısı olmadığını dile getiren Erenoğlu ve Taşlıtepe şunları söylediler:

Amaç ortak payda

Türkiye Mahalle ve Köy Muhtarları Platformu ülke genelindeki muhtarların sorunlarını paylaşan, çözüm arayan bir platformdur. Özellikle dostluk ve paylaşım amacıyla siyaset üstü bir anlayışla muhtarları ortak bir paydada buluşturma amacı taşıyoruz.

Bugüne kadar sesimizi duyuramadığımız parlamentoya, ‘gerektiğinde Türkiye’deki 53 bin muhtar aynı yerde olabiliriz’ mesajı vermek istiyoruz. Bizi duymayan siyasi partileri seçim döneminde muhtarlar da duymayacak. Seçim dönemlerinde muhtarlarla ilgili yasa çalışmalarının yapıldığını beyan eden siyasilerin vaadlerinin ardı arkası kesilmiyor fakat ortada hala bir çözüm yok.”

Türkiye Muhtarlar Derneğiyle ilgimiz yok

TÜRKİYE Muhtarlar Derneği’nin 19 Şubat’ta yapacağı ve Başbakan Erdoğan’ın da katılacağını duyurduğu toplantıya, AK Parti tarafından gelen yalanlamaya da değinen Erenoğlu ve Taşlıtepe, dernekle bir bağlantılarının olmadığını söyledi. Anıtkabir’deki etkinlikte siyasi parti temsilcilerini aramızda görmek istemiyoruz diyen Erenoğlu ve Taşlıtepe, platformun sosyal paylaşım sitesi üzerinden Türkiye genelinde birliktelik sağlama amacıyla kurulan ve siyasi bir bağlantısı olmayan bir yapıda olduğunu vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!