Mühendislik dekanları Hacettepe’de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Mühendislik dekanları Hacettepe’de buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2011 00:00

23. Mühendislik Fakültesi Dekanları Konseyi toplantısı Hacettepe Üniversitesi’nde yapıldı. Konseye, bu yıl 40. Kuruluş yılı nedeniyle, Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ev sahipliği yaptı.

YAPILAN toplantılarda rektörlerden çok büyük destek aldıklarını söyleyen Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Kaptan, bu nedenle Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener’e teşekkür etti.

Toplantıların işbirliği çerçevesinde yürütüldüğünü belirten Kaptan, “Bu toplantıda dekanlarımızın ya da öğretim üyelerimizin Anadolu’yu ve diğer üniversiteleri tanıma amacı da var. Diğer üniversitelerde ne oluyor?, Eğitim hangi durumda?, Labuaratorlarımız nasıl?, Üniversite-sanayi işbirliği nasıl? Yeni kurulan üniversitelerin sorunlarını öğretim üyesi ve öğrenci bazında burada halletmeye çalışıyoruz ve çok güzel işler yapıyoruz” dedi.

MDK’nın 11 yıl kadar önce tamamıyla sivil insiyatif olarak kurulduğunu ve informal bir platform olduğunu fakat Türkiye’deki bütün mühendislik fakültesi dekanlarını bir araya getirdiği için ortak sorunların paylaşılabildiği güzel bir platform oluşturarak ülkeye çok ciddi bir katkıda bulunduğunun altını çizen ODTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı ve MDK Genel Sekreteri Prof. Dr. Zafer Dursunkaya da şu şekilde devam etti:

“Bu platform, son yıllarda hızla yaygınlaşan ve sayısı artan mühendislik fakültelerinin eğitimleri konusunda yeni kurulan fakültelerimizle fikir alışverişi yapabilmemizi, birbirimizi tanımamızı ve onlara ne şekilde destek olabileceğimiz konusunda tartışmamızı sağlıyor. Türkiye’de kendiliğinden kurulup, bu kadar gelişme gösteren ve tutarlı biçimde süren bir platform oluştuğu için çok memnunuz. Türkiye’de eğitim konusunda çok ciddi sıkıntılar var ve bu sıkıntılar aşılmadığı sürece kaliteli eğitim her sektörde çok zor. Şu anda boş kalan kontenjanlar nedeniyle Mühendislik Fakültelerine öyle puanlarla giriliyor ki bu öğrencileri dört yıllık bir programda mühendis olarak eğitmek mümkün mü?, Onlara bu sorumluluğu vermek mümkün mü? Öncelikli hedeflerimiz bu konuda karar vericilere yapıcı katkıda bulunmak, eleştirilerle beraber yapıcı öneriler götürüp mühendislik eğitiminin daha üst seviyeye gelmesini sağlamalıyız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!