Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2008 19:41
YENİKENT’te çiftçilik yapan ziraat mühendisi iki kardeş, 300 dekar alanda yetiştirdikleri sebze ve meyvelerle Ankaralıların sofralarına lezzet katıyor. 1999 yılında Yenikent yakınlarındaki bir arazide kurdukları seralarda domates, salatalık ve biber üretmeye başlayan kardeşler Mustafa ve Bekir Aksel, ürettikleri kaliteli sebze ve meyveleri Hilton ve Sheraton otelleri ile lüks restoranlara satıyor.Mustafa Aksel, Yenikent’in toprağı ve havasının birçok ürünün yetişmesine son derece elverişli olduğunu belirterek, mühendislik bilgileriyle üretim yaptıklarını, geçen yıl 15 ton olan domates üretimlerini çift gövdeli aşılı fidelerle bu yıl 30 tona çıkardıklarını kaydetti.Kardeşi Bekir Aksel’le 30’ar dönümlük alanda ankara armudu, kavun ve karpuz ile 10’ar dönümlük alanda şeftali ve Ayaş dutu yetiştirdiklerini söyleyen Mustafa Aksel, bir süre önce ürettikleri 18 kilogram ağırlığındaki ince kabuklu karpuzla Yenikent Kavun ve Kültür Festivali’nde düzenlenen yarışmada birinci seçildiklerini belirtti.