Muhalif gözüyle Büyükşehir

Güncelleme Tarihi:

Muhalif  gözüyle Büyükşehir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2012 18:25

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkan Vekili Fazıl Güleken, Büyükşehir’i muhalif gözüyle Ankara Hürriyet’e değerlendirdi. Güleken, kaynakların doğru kullanamadığını ve Başkent’in mali açıdan iyi yönetilemediğini savundu

Haberin Devamı

 

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi’nde sergilediği muhalif tavrı nedeniyle Başkan Melih Gökçek’in zaman zaman, “milli muhalefet” diye seslendiği CHP Grup Başkan Vekili Fazıl Güleken, Büyükşehir Belediyesi’ni muhalif gözüyle Ankara Hürriyet’e değerlendirdi.

Büyükşehir’in kaynaklarını doğru kullanamadığını ve Başkent’in mali açıdan iyi yönetilemediğini iddia eden Güleken, Büyükşehir’in 2012 yılı tahmini bütçesinin 5 milyar TL’nin üzerinde olduğunu, buna karşın yaklaşık 4,5 milyar TL ise borcu bulunduğunu söyledi. Güleken, “Türkiye’nin en başarılı belediyesi olduklarını söylüyorlar ancak kaynakları kadar borcu var” dedi.

Teleferik fantezi

 

Haberin Devamı

Başkent’in en büyük sorunlarının başında “ulaşım” konusunun geldiğini anlatan Fazıl Güleken, Ankara Hürriyet muhabirinin, “Ulaşım sorunu teleferik ile çözülebilir mi?” sorusunu, “Kesinlikle çözülebilecek bir sorun değil. Bunlar fantezi. Metronun bir an evvel bitirilmesi lazım, hükümetin devralmasından memnunuz” diye yanıtladı.

Altyapı bitirilmeli

 

Kentin bir diğer sorununun ise “altyapı” olduğuna işaret eden Güleken, şöyle devam etti: “Altyapı çalışmasının hızlı bir şekilde yapılması gerekiyor. Bugün bir yağmur yağdığında Kızılay’ı sel götürüyor. Dalgıçlar alt geçite dalıp araba çıkarıyor. İstanbul yolunda Melih Bey’in kendisi de kaldı. Artık altyapının yüzde 80-90 Başkent’te bitirilmesi lazım.”

Makyajda çok iyi

 

Ankara Hürriyet muhabirinin, “Melih Gökçek’in takdir ettiğiniz çalışma ve projeleri var mı” sorusuna ise Güleken ilginç bir yanıt verdi. Güleken, “Makyaj, reklam ve olduğundan kendisini çok başarılı gösterme taktiklerini takdir ediyorum. Özellikle makyaj konusunda çok iyi ama bir yağmur yağdığında o makyajların hepsi dökülüyor” dedi.

 

AKM yeşil alan olsun

 

Haberin Devamı

CHP Grup Başken Vekili Fazıl Güleken ayrıca, “Altın yumurtlayan tavuk” dediği Başkentgaz’ın özelleştirilmesine tepki gösterdi. İlçe belediyeleri arasında ayrım yapıldığını ileri süren Güleken, Çankaya ile Büyükşehir’in işbirliği halinde çalışması gerektiğini söyledi. Güleken ayrıca, yıkılması gündemde olan Atatürk Kültür Merkezi alanı için de büyük bir yeşil alan yapılarak kentte bir cazibe merkezi haline getirilmesi halinde grup olarak destek vereceklerini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!