Cengizhan ÇATAL
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2007 00:00
Kocatepe Camisi Başmüezzini Nurettin Okumuş, "Sevginin Yolu" adlı tiyatrodan sonra şimdi de içinde çeşitli makamlarla okunan ezanların bulunduğu görüntülü bir albüm çıkarıyor. Okumuş, Mevlana’nın hayatının anlatıldığı oyunda ölen Mevlana’nın selasını veriyordu.
MEVLANA Celaleddin-i Rumi’nin yaşamı, bir tiyatro oyununa konu oldu. Yenimahalle Belediye Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu "Sevginin Yolu" adlı oyunda, Konya Mevlevi Dergahı’ndan semazenler ile Kocatepe Camii Başmüezzini Nurettin Okumuş da yer almıştı. Oyunun sonuna doğru Mevlana ölünce selasını veren Okumuş, şimdi de yeni bir ezan albümü hazırlığında olduğunu söyledi.
TİYATRO EN GÜZEL SANAT
Tiyatronun doğa ve insan sevgisi aşıladığı sürece en güzel sanat olduğunu belirten Okumuş, böyle bir oyunda oynamanın herkese kısmet olmayacağını söyledi. Sevgi’nin Yolu adlı eserin Anadolu Turnesi için hazırlıkların yapıldığını da ifade eden Okumuş, eserin önümüzdeki günlerde tüm Anadolu’da oynanacağını anlattı. Bu oyunda oynamaktan ayrı bir zevk aldığını belirten Okumuş, "insanlığı ve doğayı sevdirmek için yapılan sanat en güzel sanattır. Bence bu zamana kadar böyle bir eserin düşünülmemesi çok büyük bir kayıp. Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan oyun için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Mevlana gibi bir değerli büyüğün hayatının anlatıldığı oyunda rol almaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Okumuş, daha önce de Kutlu Doğum Haftası ve Şeb-i Arus törenleri gibi organizasyonlarda sahneye çıktığını kaydetti. Bu tür organizasyonlarda televizyon deneyiminin de bulunduğunu aktaran Okumuş, "Zaten büyük topluluklara hitap etmeye alışığım. Ama tabii tiyatro oyunu farklı" dedi.
SIRADA ALBÜM VAR
Görüntülü bir ezan albümü için yaptığı çalışmaların bittiğini belirten Okumuş, albümün en yakın zamanda çıkacağını ifade etti. Okumuş "Beş
Ezan Vakti" adlı albümün Kocatepe Camisi’nde çekildiğini belirterek şöyle devam etti:
"Bu albüm için yaklaşık bir aylık bir çalışmam oldu. Yaklaşık altmış dakikalık bu albümde ezanı beş ayrı makamdan okudum. Sabah, Uşşak, Rast, Ricaz makamlarında okuduğum ezanlar bu zamana kadar okuduklarımın en güzelleriydi. Bence ezan, güzel sesi olan görevlilere okutulmalı. Ezanın insanı rahatsız etmesi gibi birşey düşünülemez ama insanın ruhunu da okşamalıdır. Burada okuduğumuz ezan ortak sistem ile tüm Ankara’da yaklaşık 800 camiden de dinlenebiliyor. Bu yüzden en güzel makamda ve bu şekilde okumaya çok özen gösteriyoruz."
İftar çadırında bu yıl kuyruk yokGÖLBAŞI Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği, dar gelirli, muhtaç, öğrenci ve iş çıkışı iftara yetişme telaşı içerisinde olanların yararlandığı Ramazan ayı
yemek çadırları uygulamasına bu yıl da devam ederken, dağıtım hızlı yapıldığı için geçen yılki kuyruklar yaşanmıyor.
Gölbaşı Belediyesi koordinesinde, Büyükşehir Belediyesi, Hüdaverdi Vakfı ve Gölbaşı Belediyesi, Gölbaşı’nın 3 ayrı yerinde açılan yemek çadırlarında her akşam ortalama 750 oruçlu iftar yemeği yeme veriliyor. Belediyenin iftar çadırlarında en az 3 çeşit yemek yeme olanağı sunuyor. Gıdadan giysiye, eğitimden kömüre birçok alanda ekonomik sorunları olan Gölbaşı’lıların her türlü gereksinimlerine yanıt vermeye çalışan Gölbaşı Belediyesi, Ramazan ayı süresince de yemek çadırları uygulamasıyla 10 binlerce Gölbaşı’lının bir temel gereksinimine daha çare oluyor.
GELENEKLER YAŞATILIYOR
Başkan Abdulnasır Haşlak, iftardan önce çadırlara ziyarette bulunarak vatandaşlara "hayırlı iftarlar" diledi. Başkan Haşlak,"Ramazan geleneklerini yaşatmak amacıyla her gün dar gelirliler ve iftara yetişmekte güçlük çekenler için iftar yemeği veriyoruz" dedi.
İftar çadırındaki, yemek dağıtanların çadırın girişinde yemek dağıttığını kaydeden Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak, böylece dağıtımın hızlı olduğunu ve vatandaşların çadırların önünde kuyruk oluşturmadığını söyledi. Yemek dağıtımını yapan personelin hijyen dağıtım kurallarına uyduğunu ifade eden başkan Haşlak, Çadırların yaklaşık 750 kişilik olduğunu ve vatandaşların ihtiyaçlarını rahat bir şekilde giderdiklerini söyledi.