Moskova ve Berlin’de Ankara tanıtımı

Güncelleme Tarihi:

Moskova ve Berlin’de Ankara tanıtımı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2019 15:25

Dünyanın en önemli turizm fuarlarından ITB Berlin ve MITT Moskova, geçtiğimiz günlerde dünyanın dört bir yanından turizmcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Her iki fuarda da Ankara tanıtımı yapıldı.

Haberin Devamı

ITB Berlin fuarında Türkiye hem stant düzeni ve tasarımı hem de Göbeklitepe’yi merkeze alan konseptiyle farklı bir atmosfere büründü. Bu yıl Türkiye standı çok beğenildi ve deniz turizmi ile kültür turizminin doğru bir şekilde harmanlanması dikkat çekti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2019 için Almanya’da 5.6 milyon turist hedefi koydu. 26. MITT Moskova Uluslararası Turizm Fuarı’nda da Türkiye stantları büyük ilgi çekti. Fuarda, 2019 yılına turizm sektöründe Rusya pazarının yükselişle başladığı vurgulandı. Seyahat acentalarının hedefinin 2019’da 6 milyondan fazla Rus turisti ülkemizde ağırlamak olduğunu vurgulayan yetkililer; “İki ülkenin yakınlığı, vize kolaylığı hem de tatil köylerinin ve otellerin Rus müşterilerin zevk ve tercihlerine göre hazırlanmış olması önemli unsurlar. Dolayısıyla Türkiye ve Rusya arasındaki bu turizm ilişkisi artarak devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

Fuarlarda Türkiye’nin önde gelen gezi-seyahat dergisi Tempo Travel da yer aldı. Derginin fuar özel sayıları, Türkiye standında katılımcılara ücretiz olarak dağıtıldı. Dergide yer alan Ankara sayfalarıyla, Berlin ve Moskova’da Başkent’in tanıtımı yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!