Miniklerden RTÜK’e isyan mektubu

Güncelleme Tarihi:

Miniklerden RTÜK’e isyan mektubu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2011 00:00

YENİMAHALLE Orhan Eren İlköğretim Okulu ile Rize Kalkandere’deki Atatürk İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri, televizyon yayınlarıyla ilgili talep ve şikayetlerini yazdıkları mektupları Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) gönderdiler.

Haberin Devamı

Televizyonlarda sadece kendileri için değil aileleri için de eğitici  programların yayınlanmasını isteyen ilköğretim öğrencileri, ailelerinin çok fazla  televizyon izlemesinden bu nedenle kendilerine vakit ayırmamalarından yakındılar.  “Ailede herkesin bir dizisi var” diyen çocuklardan bazıları “teknolojisiz” bir dünya isteğini mektuplarında dile  getirdiler.
Anne ve babalarının onlarla daha fazla ilgilenmesi için RTÜK’ün dizileri  kaldırıp yerine belgesel ve eğitici programlar koymasını isteyen çocuklar,  “Büyüklerimiz televizyon bağımlısı oldular. Bizi dikkate almıyorlar. O yüzden  dizileri kaldırın yerine belgeseller koyun. Dizilerin yerlerine belgesel ve  eğitici programlar koymazsanız evlerde akşam sohbeti diye bir şey kalmaz. Anne  babalarımız televizyon kötü diyorlar ama şimdi kendileri televizyon bağımlısı  oldular” sözleriyle tepkilerini mektuplarına aktardılar. Mektuplarda ilginç isteklerde de bulunan öğrencilerden bazıları,  “Televizyonlar 21.30’da kapansın çünkü aile bağlarımızın kopmasını istemiyorum”,  “iyi uykular çocuklar reklamını kaldırın onun yerine hiç  uyumayın çocuklar yazın” dediler.

Haberin Devamı

RTÜK amca kulağına küpe olsun

TELEVİZYON kanallarında şiddetli, vurucu, kırıcı, küfürlü ve çocuklara  uygun olmayan filmler ve diziler yayınlandığını hatırlatan çocuklar, “Senden bu  tür film ve dizilerin yayınlanmamasını istiyorum. RTÜK amca, bu yazdıklarım  kulağına küpe olsun” dediler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!