Minik Mertcan kaza kurbanı

Güncelleme Tarihi:

Minik Mertcan kaza kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2017 01:00

Mamak Doğukent Bulvarı’nda anaokulundan çıkarak annesiyle birlikte evine giden 5 yaşındaki Mertcan Acar, yolun karşısına geçerken bir aracın altında kalarak hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Anaokulundan çıkarak annesiyle birlikte evine doğru yürüyen 5 yaşındaki Mertcan Acar, geçtiğimiz salı günü Doğukent Bulvarı’ndan karşıya geçerken bir otomobilin altında kaldı. Ağır yaralanan Acar, kaldırıldığı Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Mertcan önceki gün Mamak Ortaköy Mezarlığı’na defnedilirken geriye acılı aile ile tepkili mahalleli kaldı. Mahalle sakinleri, yaya geçitlerinde bulunan hız yavaşlatıcı kasislerin iki ay önce asfalt yenilenirken kaldırıldığını belirterek, bölgede araç hızlarının arttığını savundu. 

YAVRUMU ELLERİMDEN ÇEKTİ ALDI

Olayın şokunu yaşayan gözüyaşlı anne Saniye Acar, arabanın çok hızlı olduğunu ifade ederek, “Anaokulundan çıkmıştık eve doğru gidiyorduk. Yaya şeridinden orta refüje geldik, bekliyorduk tam karşıya geçmek üzereyken hızla gelen araç yavrumu ellerimden çekip aldı. Burada daha önceden kasis vardı kaldırdılar. Geçtiğimiz günlerde de bir kaza olmuştu” dedi.

Haberin Devamı

80’DEN AŞAĞI GİTMİYORLAR

Kazanın yaşandığı bölgenin iş yeri bulunan esnaf Ercan Yıldız, bulvarda her hafta bir kazanın yaşandığını kaydederek şunları söyledi:
“1989’dan beri bu semtteyim. Bulvar 1990’da açıldı ve o günden bu güne 20 civarında ölümlü kaza meydana geldi. Ben de kaza geçirdim. Bulvarda yaya geçit noktalarında kasisler vardı fakat iki ay önce asfalt atıldı ve kasisler kaldırıldı. Kasisler araçların yavaşlamasını sağlıyordu. Bu caddede hız limiti 50 kilometre, fakat araçlar 80 kilometreden aşağı gitmiyor. Kasis yapılması için ilgili kurumlara başvuruda bulunduk fakat ilgilenen olmadı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!