Minik eller ‘Minik TEMA’yla toprağa

Güncelleme Tarihi:

Minik eller ‘Minik TEMA’yla toprağa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2011 00:00

Tema ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle okul öncesi eğitim alan çocuklar, doğa konusunda bilinçlendirilecek. Bu kapsamda pilot bölge seçilen Ankara’da 30 okulda başlatılan eğitim çalışması daha da yaygınlaştırılacak.

Haberin Devamı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye  Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) işbirliğinde başlatılan “Minik TEMA ve Minik Eller Toprağa Projesi” kapsamında, okul öncesi eğitimi alan minikler, çevreyi koruma ve erozyonla mücadele  konularında bilinçlendirilecek.

DOĞAL VARLIKLARI KORUMA

Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesinde projenin tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan TEMA Vakfı Ankara Temsilcisi Mukadder Ekremoğlu, minik öğrencilerin, toprak, erozyonla mücadele ve doğal varlıkları koruma hakkında bilinçlendirilmelerinin önemine değindi.

ANKARA PİLOT BÖLGE

MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Funda Kocabıyık da, çocuğun doğduğu günden temel eğitime kadar geçen dönemi kapsayan okul öncesi eğitimle çocukların gelişiminin en üst düzeye çıkarıldığını belirterek, projenin Ankara, Mersin, Tokat ve Samsun’da pilot olarak uygulanacağını açıkladı.  > >

Haberin Devamı

Şişeden çam ağacı

Zübeyde Hanım Kız    Meslek Lisesi’ndeki toplantıda her ikisi de altı yaşında olan Doğa Koleji öğrencileri Defne Vardar ve Melis Göksel, yaptıkları çalışmaları anlattılar. Vardar ve Göksel, geri dönüşümün önemini anlatmak için de cam şişelerden bir çam ağacı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!