Minik dansçılardan yıl sonu temsili

Güncelleme Tarihi:

Minik dansçılardan yıl sonu temsili
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2024 10:07

Ankara’nın önde gelen dans okullarından Gülüm Pekcan Bale Kursunda eğitim gören öğrenciler, yıl sonu gösterisinde sahneye çıktı. İki farklı günde gerçekleşen gösterilerde öğrenciler, ‘Oyuncak Hikâyesi’ ve ‘Kül Kedisi’ eserleri ile modern dans ve gala dans performansları sergiledi.

Haberin Devamı

Küçük Tiyatro’da gerçekleşen Gülüm Pekcan Bale Kursu yıl sonu gösterisinde farklı yaş gruplarından çok sayıda öğrenci sahne tecrübesi yaşadı. Gösterilerin ilk gününde öğrenciler ‘Oyuncak Hikâyesi’ni sahneye taşıdı. 3 ve 4 yaş grubundan yetişkin gruplarına kadar bale öğrencileri sahneye çıktı. İkinci perdede ise gala gösterisi yapıldı. Ertesi gün gerçekleşen temsilde ‘Kül Kedisi’ hikâyesi sahneye taşındı. İkinci bölümde modern dans öğrencileri, çeşitli filmlerden ve dizilerden esinlenerek hazırlanan koreografileri sundu. Gösterileri izleyen aileler ve sanatseverler, dans öğrencilerini ayakta alkışladı. 

Minik dansçılardan yıl sonu temsili

Haberin Devamı

BİREYSEL GELİŞİME KATKI

Dans okulunun kurucusu Gülüm Pekcan, bir yıllık emeğin ve çalışmanın sonucunu sahnede gördüklerini ve bunun gururunu yaşadıklarını belirtti. Pekcan, amaçlarının sadece dansçı yetiştirmek olmadığını, kurslara katılan öğrencilerin ileride hangi mesleği seçerse seçsin sahne tecrübesi yaşamalarının onların bireysel gelişimi için çok önemli olduğunu aktardı. 

Minik dansçılardan yıl sonu temsili

Minik dansçılardan yıl sonu temsili

BAKMADAN GEÇME!