Minik başkanlar çok dertli çıktı

Güncelleme Tarihi:

Minik başkanlar çok dertli çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2010 00:00

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dün Başkent’te coşkuyla kutlandı. TBMM’nin açılışının 90’ıncı yıl coşkusu tüm Ankara’yı sardı. 23 Nisan’da koltuğa oturan minik başkanlar, belediye başkanlarını bir hayli terletti. Kimisi daha yeşil bir ilçe isterken, kimisi de huzurevi talep etti. Bir diğer minik başkan da okul önündeki seyyar satıcılarla ilgili serzenişte bulundu.

ANKARA’da 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde koltuklarını bir günlüğüne çocuklara emanet eden başkanlar, kısa süreliğine de olsa bir hayli zor anlar yaşadı. Minik başkanlardan kimisi daha yeşil bir ilçe isterken, kimisi de huzurevi talep etti. Bir diğer minik başkan da okul önündeki seyyar satıcılarla ilgili serzenişte bulundu.

Koltuğunu Barbaros İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Ulaş Bora Öztürk’e devreden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, minik başkandan hayalindeki Yenimahalle’yi anlatmasını istedi.

Daha yeşil bir ilçe

Parklarıyla bahçeleriyle daha yeşil bir Yenimahalle görmek istediğini belirten minik başkan Öztürk, “Çocukların sokak aralarında oynamasını tehlikeli görüyorum. Park sayısını çoğaltmak ve çocukların buralarda oynamasını istiyorum. Kadınlarımızın zamanlarını değerlendirebileceği kursların sayısını çoğaltmak ve ilçe sakinlerinin sağlığı için baz istasyonlarını şehir dışına çıkartmayı düşünüyorum. Yenimahalle ilçesinde yetişen sporcuları, sanatçıları ilçemiz etkinliklerine davet ederek, etkinliklerimizin daha görkemli geçmesini istiyorum. Satranç turnuvaları yapmak istiyorum. Ragıp Tüzün Caddesi’ndeki trafiği rahatlatmak istiyorum” dedi.

Seyyarları kaldırın

Altındağ’da ise Veysel Tiryaki’den koltuğu devralan Yeni Turan İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Dilan Değirmenci, okul önlerindeki seyyar satıcıların önemli bir sorun olduğunu söyledi. Özellikle okul önlerinde satış yapan seyyarların hızlıca kaldırılmasını isteyen Başkan Dilan, kendisini ziyarete gelen Yeni Turan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Toksoy’u da dinledi.

Huzurevi istedi

Elmadağ’da da kolduğu Gazi Şahin’den devralan 11 yaşındaki Elif Simay Kılıçarslan, yaşlılara yönelik huzurevi yapımı yönünde bir istekte bulundu. Gazi Şahin’den bu konuda söz alan Kılıçarslan, daha sonra belediyeyi gezerek incelemelerde bulundu. Gölbaşı’nda ilköğretim 4. sınıf öğrencisi Güven Mert, Yakup Odabaşı’nın koltuğuna oturdu.

AKLI KENTSEL DÖNÜŞÜMDE

MAMAK’ta da Mesut Akgül’ün koltuğuna sırasıyla, Dutluk İlköğretim Okulu öğrencileri Güner Kübra Uzun ve Onur Karabulut oturdu. Küçük Başkan Güner Kübra Uzun, Mamak’a bir üniversite kuracağını, öğrencilerin okuldan arta kalan zamanlarını iyi değerlendirebilmeleri için olimpik yüzme havuzu ve spor salonu yaptıracağını, Mamak’ı gecekondulardan arındıracak kentsel dönüşüm projelerine hız vereceğini, uygulamalı trafik eğitim alanı oluşturacağını ve bölgedeki okulların ihtiyaçlarını karşılayacağını kaydetti.

ÇÖPLER DAHA DÜZENLİ TOPLANSIN

SİNCAN Belediye Başkanı Mustafa Tuna, koltuğunu 5. sınıf öğrencisi Melike Asker’e teslim etti.
Başkanlık görevini devralan Melike Asker Sincan için yapmayı hedeflediği çalışmaları anlattı. İlçede ağaçlandırma çalışmalarının artacağını ifade eden Asker, çocuklar için spor ve oyun alanlarının da artırılması talimatını verdi. Çöplerin daha düzenli toplanması konusunda projeler geliştirildiğini belirten Asker, “Sincan’a huzurevi projelerini de hayata geçireceğim” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!