Minibüsle kaçak akaryakıt servisi

Güncelleme Tarihi:

Minibüsle kaçak akaryakıt servisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 17:33

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele amacıyla kurulan Akaryakıt Özel Ekibi, Kahramankazan’da TIR’lara kaçak yakıt dolumu yapan bir mobil akaryakıt istasyonuna suçüstü operasyon yaptı.

Haberin Devamı

Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Kahramankazan’da faaliyet gösteren bir bir atık yağ tesisini izlemeye aldı. Tesisten çıkış yapan ticari araçları da takip alan ekipler, çalışanları adım adım izledi. Bu sırada tesisten ayrılan minibüslerden biri, Ankara Lojistik Üssü’ndeki bir TIR’ın yanına yanaştı. Minibüs sürücüsü araçtan inerek yük taşıma bölmesindeki tanktan hortum düzeneğiyle TIR’a bağlantı yaptı. Aktarımın başlaması üzerine harekete geçen ekipler, şüphelilere suçüstü operasyon gerçekleştirdi. Baskın sırasında olay yerinde bulunan ve sürücüsü tarafından kaçırılmak istenen başkan bir minibüste de kaçak akaryakıt düzeneği bulundu.

SAHİBİ GÜRCİSTANLI ÇIKTI

Kahramankazan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine iki minibüs içerisindeki seyyar tanklarda bulunan 2,5 ton kaçak akaryakıta el konuldu. TIR ve minibüs sürücüleri ile tanklarda bulunan kaçak akaryakıtın sahibi olduğunu beyan eden Gürcistan uyruklu bir kişinin ifadeleri alındı. Atık yağ tesisinde gerçekleştirilen denetimde alınan numuneler de analiz amacıyla TÜBİTAK’a gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!