Minderin ağır abileri

Güncelleme Tarihi:

Minderin ağır abileri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2015 01:13

ASKİ’nin iki sporcusu, Avrupa Oyunları’nda da zirveye çıktı.

Haberin Devamı

130 kiloda grekoromen stilde güreşen Rıza Kayaalp ile 125 kiloda serbest stilde mücadele eden Taha Akgül, Bakü’de altın madalyayı boynuna astı. Avrupa’da bir numara olduklarını bir kez daha gösterdi.

Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de düzenlenen Birinci Avrupa Oyunları’nda, ASKİ’nin iki milli sporcusu Rıza Kayaalp ile Taha Akgül, Avrupa’da bir numara olduklarını bir kez daha gösterdi.
Serbest stil 125 kiloda güreşen Taha Akgül; Azerbaycanlı, Polonyalı ve Slovak rakiplerini mağlup ederek finale yükseldi. Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi, Belaruslu Aleksei Shemarov’i finalde 6-0 yenerken, spor elçisi olduğu oyunlarda, altın madalya kazandı. Akgül, 2012’de Belgrad, 2013’te Tiflis ve 2014’te Vantaa’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonalarında da altın madalya kazanmıştı. Akgül, 2014’te Taşkent’te yapılan Dünya Şampiyonası’nda da altın madalya almıştı.

Haberin Devamı

BİR TEK OLİMPİYAT ALTINI EKSİK

Grekoromen stil 130 kiloda mücadele eden Rıza Kayalap de altın madalya serisini Bakü’de sürdürdü. Kayaalp; Macar, Rus ve Estonyalı rakiplerini mağlup edip finale yükseldi. Final müsabakasında Azerbaycanlı Sabahi Shariati ile karşılaşan Kayaalp, rakibini 3-1’lik skorla geçti ve Birinci Avrupa Oyunları’nda altın madalya kazanarak, üst üste beşinci kez Avrupa’nın zirvesinde yer aldı.
2010’da Bakü, 2012’de Belgrad, 2013’te Tiflis ve 2014’ta Vantaa’daki Avrupa Güreş Şampiyonaları’nda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp, 2011’de İstanbul’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın, 2012’de Londra’da yapılan Olimpiyat Oyunlarında ise bronz madalya aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!