Milyon dolarlık AVM’nin sonunda çatısı da çöktü

Güncelleme Tarihi:

Milyon dolarlık AVM’nin sonunda çatısı da çöktü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2012 00:00

15 milyon dolar harcanarak açıldıktan sonra markaların bir bir terketmesiyle ekonomik çöküntü yaşayan ve sosyete pazarına dönüştürülen Maltepe AVM’nin şimdi de branda çatısı çöktü. Çöküntünün pazarın olmadığı gün yaşanması ise olası bir facianın önüne geçti.

Haberin Devamı

MALTEPE’de 15 milyon dolar harcandıktan sonra 2008 yılında hizmet vermeye başlayan ve markaların bir bir terk ettiği Maltepe AVM, ekonomik çöküntüden sonra şimdi de fiziki çöküntü yaşamaya başladı.
Salı ve cuma günleri sosyete pazarı kurulan diğer günler ise terk edilmiş bir bina görüntüsü veren Maltepe AVM’nin branda çatısı perşembe günü yoğun kar yağışına dayanamayarak çöktü.
Çöküntünün pazarın olmadığı gün yaşanması ise olası bir facianın önüne geçti. AVM yetkililerinden İsa Gün, “Çadır boş olan kata çöktü, o kat kullanılmıyordu, bu yüzden herhangi bir can kaybı olmadı” dedi.
Pazarla rahata kavuştuk
Haftanın iki günü açık olan Maltepe Park AVM’nin branda çatının çökmesinden etkilenmediğini söyleyen Gün, “AVM’ye yaklaşık olarak 15 bin müşteri geliyor, 200’e yakın stant kuruluyor. Eskiden açık pazarlarda hem müşteriler hem de esnaf sıkıntı çekiyordu. Biz bu pazar sayesinde rahata kavuştuk. Arada küçük sıkıntılar oluyor ama işimize etki etmiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Haftada iki gün canlı

YAKLAŞIK 15 milyon dolar harcanarak inşa edilen ve 2008 yılında hizmete açılan Maltepe AVM’ye ilk zamanlar yoğun ilgi vardı ama zamanla azaldı.
Ünlü markalar bir bir taşınmaya başladı. Bir markanın gidişi diğerlerini de tetikledi ve mimarisiyle örnek gösterilen AVM’deki dükkanlar kısa sürede boşaldı. Bir süre kapalı kalan AVM, daha sonra sosyete pazarına dönüştürülmesiyle yalnızca haftanın iki günü canlandırılabildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!