Milliyetçilik nutukta kalıyor

Güncelleme Tarihi:

Milliyetçilik nutukta kalıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 16:51

ATO, ‘Kamu Alımlarında Sanayi İşbirliği Programı Konferansı’na ev sahipliği yaptı. Etkinlikte konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, “Milliyetçilik konuşulduğunda aslan kesiliyoruz ama arabalarımız, giysilerimiz yabancı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan Sanayi İşbirliği Programı Yönetmeliği’nin etkin biçimde uygulanmasını sağlamak amacıyla düzenlenen “Kamu Alımlarında Sanayi İşbirliği Programı Konferansı” Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) yapıldı. Konferansın açılışında konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, Sanayi İşbirliği Programı Yönetmeliği’nin 15 Şubat 2015’te yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Karaosmanoğlu, “Türkiye’nin güçlü bir ekonomiye sahip olması ve orta gelir tuzağı tehlikesiyle karşı karşıya kalmaması için imalat sanayinin gelişiminin hızlandırılması ve katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin ihracat içindeki payının artırılması büyük önem taşıyor” dedi. 

BU BİR KURTULUŞ SAVAŞI

Haberin Devamı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ise, “Biz nutuk atmasını çok seviyoruz. Milliyetçilikten söz edildiği zaman her birimiz aslan kesiliyoruz ama hayata geçirmede maalesef çok öyle davranabildiğimiz söylenemez. Kullandığımız araçlardan giysilerimize kadar birçok yerde tercihimizi yabancı ürünlerden yana kullanıyoruz. Bu bir kurtuluş savaşıdır. Bizim orta gelir tuzağından kurtulabilmemizin anahtarıdır. Bir meydan savaşıdır. Buna katkıda bulunmak için 78 milyon Türk vatandaşının elinden geleni yapacağına bütün kalbimle inanıyorum” diye konuştu.

ORTA GELİR TUZAĞI

Sanayi İşbirliği Programı’nın Türkiye’de teknolojik dönüşüme büyük katkı sağlayacağını ifade eden ATO Başkanı Salih Bezci şunları kaydetti: “Ülke olarak övündüğümüz genç nesillerimize müreffeh bir ülke bırakabilmek için ekonomimizi orta gelir tuzağından çıkarmamız ve ihracatta büyük başarılara imza atmamız gerekiyor. Türkiye’nin 1 kilogram ihracatının ortalama değeri 1,6 dolar. Bu rakamı 3 dolara yükseltirsek kişi başına milli gelirimiz artar. Bizim teknolojimizi geliştirmemiz, teknolojiye sahip ve hakim olabilmemiz ve yüksek teknolojili ürün üretip satabilmemiz için canla başla çalışmamız gerekiyor.”
OSTİM Başkanı Orhan Aydın da, “İhtiyaçlarımızı dışarıdan alarak kalkınmamızı gerçekleştiremeyiz. Ufacık gayretlerle Türkiye’nin çehresi değişecek. Başka çıkış yok, başka çare yok. Çok uyuduk, artık 3 vardiya 24 saat çalışmamız gerekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!