Milli robota ABD’den ödül

Güncelleme Tarihi:

Milli robota ABD’den ödül
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2015 01:11

Böbrek taşlarını açık cerrahiye gerek kalmadan lazer tekniğiyle kuma dönüştüren milli robot İbn-i Sina, dünyanın en büyük üroloji kongresi olan Amerikan Üroloji Kongresi’nde ödüle layık görüldü.

Haberin Devamı

Türk bilim insanı Medicana International Ankara Doktoru Prof. Dr. Remzi Sağlam ve ekibi tarafından bulunan milli robot İbn-i Sina (Avicenna), 15 Mayıs’ta düzenlenecek Amerikan Üroloji Kongresi’nde en iyi 2’nci video ödülünü alacak. 16 bin kişinin katılacağı dünyanın en büyük üroloji kongresinde İbn-i Sina’ya ödül kazandıran ‘Avicenna Roboflex’ adlı tanıtım videosunun sunumunu ise Alman Prof. Dr. Jens Rassweiler yapacak. Böbrekteki taşları açık cerrahiye gerek kalmadan lazer tekniğiyle kuma dönüştüren milli robot İbn-i Sina, dünyanın önde gelen üroloji uzmanlarından Rassweiler tarafından Almanya’da, Prof. Dr. Olivier Traxer tarafından da Fransa’da kullanılıyor.

GURUR DUYUYORUZ

Açık cerrahinin yerini alan buluş sayesinde lazer tekniği ile hiç kesi yapılmadan böbrek taşları, toz haline geliyor. 30 ila 120 dakika arasında süren operasyonun ardından taş, vücuttan idrar yoluyla atılıyor. Türkiye ve dünyadan alanında uzman doktorların, İbn-i Sina’yı incelemek için Türkiye’ye geldiğini belirten Sağlam, “Türkiye’nin teknolojisinin yanı sıra İbn-i Sina’yı da tanıtarak köklü kültürümüzün ve bilgi birikimimizi tüm dünyaya gösteriyoruz. Gençlerimizin, ‘Biz de bir şeyler yapabiliyoruz’ dediğini duymak mutluluk verici. Çünkü İbn-i sina ile onlara özgüven kazandırdık. Türkiye adına gurur duyuyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN PRESTİJİ ARTTI

Haberin Devamı

Milli robot İbn-i Sina’nın Türkiye’ye döviz kazandırmaya başladığını da vurgulayan Sağlam, şunları söyledi: “Hem müslüman bir ülke oluşumuz hem de adının İbn-i Sina olması nedeniyle buluşumuz, müslüman ülkelerde ilgi görüyor. Türkiye’nin prestiji arttı. Tıbba, bilime yaptığımız bu katkı, aynı zamanda ülkemize döviz de kazandırmaya başladı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!