Milli Fırıncılar bölge birincisi

Güncelleme Tarihi:

Milli Fırıncılar bölge birincisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2007 00:00

Fırıncılar Milli Takımı, Fransa’da Fırıncılık Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen bölge seçmelerinde birinci olarak tarihi bir başarıya imza attılar.

GEÇTİĞİMİZ Eylül ayında Türkiye’de yapılan seçmeler sonucu oluşturulan Fırıncılar Milli Takımı, Fransa’da Lesaffre Holding’in Fırıncılık Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen bölge seçmelerinde birinci oldu.

TARİHİ BİR BAŞARI

Ekmek kategorisinde Hasan Ünlü, Unlu Mamüller kategorisinde Raşit Yeni, Sanatsal Tasarım kategorisinde ise Tefik Kocaman’dan oluşan Türkiye Fırıncılar Milli Takımı, Fransa’da Lesaffre Grubu’nun Genel Merkezi’nde yapılan ve Fas, Tunus, Cezayir gibi ülkelerin katıldığı bölge seçmelerinde birinci olarak tarihi bir başarıya imza attı.

DENİZ MAHSULLÜ MİLFÖY

Adana’daki Özmaya Fırıncılık Araştırma Merkezi’nde çeşitli eğitimlerden geçen ustalar oldukça iddialıydı. Tek hedefleri bölge seçmelerinden birinci çıkıp Fransa’daki Dünya Şampiyonası’na katılmak olan fırıncılarımız bu amaçlarına ulaştılar. Bölge seçmelerine katılacakları ürünlere Fransız şef Ramuald Ali Ouro Nille ile birlikte karar veren Milli Takım üyeleri, deniz mahsüllü milföyden hamsili ekmeğe kadar birçok değişik ürünü ilk kez denediler ve bu onlara birinciliği bu denemeler getirdi.

GÖZLER FRANSA’DA: Şimdi gözler 2008 yılında Fransa’da yapılacak olan Paris/Europain Fuarı’nda Dünya Fırıncılar Şampiyonası’na çevrildi. Türkiye Fırıncılar Milli Takımı 12 ülkenin yarışacağı Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!