Güncelleme Tarihi:
Laktik asit bakterisi ve maya türlerinin karışımından üretilen faydalı mikroorganizma, Başkent’teki göl ve göletlerde uygulanmaya başlandı. Faydalı mikroorganizmalar teknolojisi sayesinde, durgun suların iyileştirilmesi, süs havuzlarının temizliği, giderler ile çöplerde koku giderimi, mikrobiyal gübre ve probiyotik gibi birçok alanda başarılı sonuçlar alındı.
İlk olarak 2020 yılında Göksu Susuz Göleti’nde, 2021 yılında ise Göksu ve Temelli Göleti’nde yapılan uygulama ile su kalitesinde yaklaşık yüzde 95 oranında iyileşme sağlandı.
Faydalı mikroorganizmaların çevreye, doğaya ve canlılara herhangi bir zararı olmadığına, tam tersine probiyotik etkisiyle canlılara yarar sağladığına dikkat çeken BelPLAS Ar-Ge Müdürü Özgün Kırdar, şu bilgileri paylaştı: “Çok başarılı sonuçlar elde ettik. Bu çalışmaları yaparken sıvı olarak ürünümüzü uyguluyoruz. Ayrıca düzenli salınım topları dediğimiz çamur topları şeklinde bir uygulamamız var, göl diplerindeki çamura da etki ediyoruz. Kalite parametrelerini ve kalite seviyelerini çok iyileştirerek birinci sınıf su kalitesi parametrelerini getirmeye çalışıyoruz.”
13 TEMMUZ 2021
Hürriyet Ankara, ‘Göksu Parkı’nın Göletinde Renk Alarmı’ manşetiyle kirliliğe dikkat çekmişti.