Güncelleme Tarihi:
Nursima KESKİN / ANKARA, (DHA) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa Mahkemesi'nin dokunulmazlıklarla ilgili başvuruyu reddetmesine ilişkin "Katılıyorum bu karara. Cumhurbaşkanını bunlar yapılırken ivedilikle gecikmeden anayasaya onayı vererek bu konuda tereddüttü ortadan kaldırmasını diliyorum" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Vural, Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Vural, Almanya Federal Parlamentosu'nun Ermeni iddialarına ilişkin kararını kınamak için Meclis'te hazırlanan deklarasyona HDP'nin imza atmamasını eleştirerek "HDP'nin bildiriye imza atmaması utanç vericidir. Milletin egemenliğini kullanıp parlamentoda milletvekilliği sıfatını taşıyanların aziz milletimize soykırım yaftasını yakıştıranlarla birlikte olması onların kime bağlı olduğunu ortaya oymuştur. Dün burada HDP'nin bunların milletimizle, tarihimizle hiçbir ilgilisinin olmadığını ve kökü dışarıda emperyalist taşeronların olduğunu ortaya koymuştur. Bu karar karşısında suskun kalmaları bunların ne kadar çifte standart içinde olduklarını ortaya koyuyor. Bunlar 24 Nisan'ın Ermeni soykırımı olarak kabul edilmesi için kampanya yapmışlardır. Cem Özdemir denilen kişinin devlet adamlarına yönelik ifadeleri karşısında Türkiye'yi ne kadar derin bir senaryo ile karşılaştığını ortaya koymaktadır. Bu konuda soykırım yapanlar Almanya, AB utanmadan dil uzatabilmektedir milletimize. Bu ihanet kumpanyalarına milletimiz teslim olmayacaktır. Bu olaylar Türkiye karşısındaki şer güçlerin nasıl koalisyon içinde olduklarını ortaya koymaktadır. Bu tavırlar Türkiye karşıtı tutum besleyenlerin tavrıdır. HDP de bu safta yerini almıştır" diye konuştu.
"BU NASIL DOSTLUK VE MÜTTEFİKLİKTİR?"
MHP'li Vural, AYM'nin dokunulmazlıklarla ilgili başvuruyu reddetmesine ilişkin şunları söyledi: "Katılıyorum bu karara. Cumhurbaşkanını bunlar yapılırken ivedilikle gecikmeden anayasaya onayı vererek bu konuda tereddüttü ortadan kaldırmasını diliyorum". Vural, Alman Parlamentosu'nun 1915 Ermeni olaylarına ilişkin kararına karşın bir yaptırımın gündeme gelip gelmemesine yönelik şöyle dedi: "Bir yaptırım gündeme gelmeli. Bu karar kaç aydan beri Almanya Federal Meclisinde. Engellemek için her türlü çabayı sarf edelim dedik. Merkel geldi gitti, Cumhurbaşkanı ve başbakanla görüştü. Bunlar olurken bu tasarısının parlamentoya geleceği açıktı ama bugün görüyoruz ki bir tereddüt içinde başbakan. Almanya dost ve müttefiktir diye söylüyor. Bu nasıl dostluk ve müttefikliktir? Bu konuda kararlı bir şekilde adım atılması gerekiyor. Geri kabul anlaşması dahil olmak üzere bu konuda bir tavır oluşturulması gerekirdi. Milletimize bedel ödettiler bu karşılıksız kalamaz. Soykırım gibi insanlık suçunu bize atfedenler bunun bedelini ödemelidir. bu milat olmalıdır. Milletimizin onurunu ve şerefini koyacak şekilde hükümet ve TBMM'nin adım atması nettir."