Mezbele park isyanı

Güncelleme Tarihi:

Mezbele park isyanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2008 00:00

Cebeci’deki 50. Yıl Parkı’nın içler acısı haline isyan eden beş mahalle muhtarı ve çevre sakinleri parkta toplanarak Büyükşehir Belediyesi’ne seslendi. Emniyet yetkilileri de ibretlik parkın durumunun Büyükşehir Belediyesi’ne ve ANFA’ya aktarıldığını söyledi.

ANKARA Hürriyet’in aylar önce gündeme getirdiği Cebeci’deki mezbeleye dönen 50. Yıl Parkı’nda yaşanan olaylar beş mahalle muhtarını isyan ettirdi. Çevre sakinleriyle birlikte parkta yaşanan olaylara tepki gösteren muhtarlar Büyükşehir Belediyesi’nin ilgisizliğinden yakındı. Topraklık, Ertuğrul Gazi, Çamlıtepe, İleri ve 50. Yıl Mahalle muhtarları parkın içinde uyuşturucu satışından, fuhuşa kadar her türlü suçun işlendiğini söyledi. Muhtarlar hava kararınca sokağa çıkamadıklarını da anlattı. Parka gelenlerin kendi mahallelerinin de sakini olmadığını belirten Ertuğrul Gazi Mahallesi Muhtarı Salih Yiğit, "parkın bu hali aylar önce basında yer almasına ve yaptığımız şikayetlere rağmen hiçbir gelişme olmadı. Üstelik verdiğimiz dilekçelere de cevap gelmedi" dedi.

Başkan söz verdi iddiası

14 yıl önceki seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in tüm mahalleye söz verdiğini öne süren mahalle sakini Erdoğan Ünverdi, "gece silah sesleri, sarhoş naraları ve bizi rahatsız etmelerinden bıktık. Çok iyi hatırlıyorum Gökçek 14 yıl önce buraya gelerek seçimler öncesinde burayı cazibe merkezi yapacağını söylemişti. Ancak park bakımsızlıktan sarapçıların cazibe merkezi oldu" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek altı ay önce parkın projesinin bittiğini söylemişti. Konuyla ilgili verilen bir soru önergesine verdiği yanıtta Gökçek, Bölgede yaşanan olaylardan kendilerinin de rahatsızlık duyduğunu, kentsel dönüşüm projesinin tamamlandığını ve bu proje kapsamında gerekli düzenlemelerin de yapılacağını açıkladı.

Tek güvenceleri polis

Parkta yaşanan olayların tek şahidinin polisler olduğunu anlatan Çamlıtepe Mahallesi’nin 20 yıllık muhtarı Adem Öztürk şunları söyledi:

"Parkta bir olay yaşandığı zaman polis gelip dağıtıyor. Ancak ertesi gün aynı olaylar yine yaşanıyor. Tek güvencemiz devletimizin polisi. Gelenler tanıdığımız insanlar da değil. Lüks jiplerle gelen ve ne yaptığı belli olmayan kişiler de var. Büyükşehir burada en azından bir güvenlik kulübesi kursa belki bu kadar çok olay yaşanmaz. Kız çocuklarımız taciz korkusundan parka giremiyor."

Emniyet yetkilileri de vatandaşı doğruladı. Parkın başıboşluğu yüzünden vatandaşın rahatsız olduğunu belirten yetkililer, asayiş olaylarının yaşanmasında mezbele parkın büyük rol oynadığını belirtti. Yetkililer, Büyükşehir Belediyesi’ne ve ANFA’ya durumun iletildiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!