Mezarlara yeni yıl tarifesi

Güncelleme Tarihi:

Mezarlara yeni yıl tarifesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2016 13:46

Büyükşehir Belediyesi, mezarlık ücret tarifesinde artışa gitti. Artışlardan en dikkat çekeni ise Karşıyaka Mezarlığı’nda çeşme ruhsatının 20 bin TL’den 50 bin TL’ye çıkarılması oldu.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı olağan toplantısının son gününde belediye hizmetleri ücret tarifesiyle ilgili Başkanlık Yazısı görüşüldü. 2017 yılı ücret tarifesinin yer aldığı ve oy birliğiyle kabul edilen Başkanlık Yazısı’nda belediye hizmet ücretlerindeki en yüksek artış mezarlıklarda görüldü. Yeni yıl ile birlikte artışlar ise şu şekilde oldu:

ÇEŞME HAYRATI CEP YAKACAK

Artışlar en çok vefat eden yakınları için çeşme hayratı yapacak hayırseverlerin cebini yakacak. Karşıyaka Mezarlığı’nda çeşme yaptırmak isteyenler Büyükşehir’e ruhsat için 50 bin TL ödemek zorunda kalacak. Bu rakam geçen sene 20 bin TL’ydi. Gölbaşı, Bağlum, Sincan-Çimşit ile Ortaköy mezarlıklarında ise fiyat değişmeyerek 20 bin TL olarak kaldı.

3 BİN TL’LİK ARTIŞ

Öte yandan Gölbaşı ile Bağlum ve Cebeci Asri mezarlıklarında da defin ücretinde 3 bin TL’lik artış yapıldı. Gölbaşı ile Bağlum mezarlıkları defin ücreti (1. derece yakını yatmayanlar ile ikamet ve nüfus kütüğüne kaydı olmayanlar için) 22 bin TL’den 25 bin TL’ye, Cebeci Asri Mezarlığı 22 bin TL’den 25 bin TL’ye çıktı. Karşıyaka, Ortaköy, Sincan, Gölbaşı, Bağlum mezarlıklarında beton mezar ücretleri 550 TL’den 600 TL’ye, mezar açma kapama ücreti 300 TL’den 350 TL’ye yükseldi.”

BAKMADAN GEÇME!