Mevsimlik işçiler tarlada aşı oldu

Güncelleme Tarihi:

Mevsimlik işçiler tarlada aşı oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2021 00:04

Sağlık Bakanlığı’nın, aşıya ulaşmada sıkıntı yaşayanlar için başlattığı 'yerinde aşı' uygulamasıyla Polatlı’daki tarım işçilerine tarlada COVID-19 aşısı yapıldı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı, aşıya ulaşmada sıkıntı yaşayanlar için 'yerinde aşı' uygulaması başlattı. Organize sanayi bölgelerinden tarlada çalışan işçilere kadar geniş bir kesime yerinde aşı yapılıyor. Yerinde aşı hizmeti Ankara'daki tarım işçilerine de sunulmaya başlandı. Mevsimlik işçilerin yoğun olduğu Polatlı’da sağlık ekipleri tarlada çalışan işçileri aşıladı. Polatlı İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Yenimehmetli köyündeki 100 işçinin bulunduğu alanda yaşı uygun ve sırası gelen 18 işçiye COVID-19 aşısı yaptı. Altı bin tarım işçisinin bulunduğu ilçede işçilere 'yerinde aşı' hizmeti vermeye başladıklarını söyleyen Polatlı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Adem Karamehmetoğlu, şu bilgileri verdi:

Mevsimlik işçiler tarlada aşı oldu


BÖLGE BÖLGE TESPİT EDİYORUZ

“Bu zor şartlarda aşıya ulaşma süreçleri çok sıkıntı olduğu için biz de kişileri bölge bölge tespit ederek, aşılarını yerinde yapmaya çalışıyoruz. Bu insanlara ulaşmak çok zor. Bu insanlar sabahın erken saatlerinde kalkıp tarlalarda çalışıyorlar. Bundan dolayı hastaneye veya herhangi bir sağlık kuruluşuna gidip koronavirüs aşısını kendilerine yaptırmaları çok zor. Bu kapsamda biz de elimizden geldiği kadar yerinde tespitlerini yapıp, aşılarını olmalarını sağlıyoruz. Yaş grubuna göre tespit ettiğimiz buradaki tüm vatandaşlarımızı aşılıyoruz.” 

Mevsimlik işçiler tarlada aşı oldu


DEVLET AYAĞIMIZA KADAR GÖNDERDİ

AŞI olan işçilerinden Müslüm Göktaş ise Şanlıurfa'dan geldiklerini söyleyerek, “Koronavirüse karşı aşımızı olduk. Allah razı olsun devletimizden. Devlet aşıyı ayağımıza kadar gönderdi. Çok mutluyuz. Aşı olduktan sonra rahatladık. Artık kendimizi güvenceye aldık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!