Mevsim kış hava soğuk

Güncelleme Tarihi:

Mevsim kış hava soğuk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2008 00:00

BEDAŞ ve Gölbaşı Belediyesi yetkilileri, ilçede sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin sebebinin mevcut kapasitenin talebi karşılayamamasından kaynaklandığını açıkladı. BEDAŞ yetkilileri, yaptıkları açıklamada kesintilerin nedenini "mevsimin kış, havaların soğuk" olmasına bağladı.

GÖLBAŞI’ndaki elektrik kesintileri konusunda vatandaşın artan şikayetleri nedeniyle açıklama yapan BEDAŞ yetkilileri, kesintilerin nedenini "mevsimin kış, havaların soğuk" olmasına bağladı. Isınmak amacıyla kullanılan "ufo" tabir edilen elektrikli ısıtıcıların şalterlerde suni yüklenmeler yarattığını belirten bir yetkili şöyle konuştu:

"Müşterilerin ilk müracatlarında projelerinde gösterdikleri güç dışında gizli yük artışı yaptıkları, yapılan güç artışından şirketimizi bilgilendirmemeleri, mevsimin kış ve havaların soğuk olmasından dolayı müşterilerimizin yoğun şekilde klima ve ufo tabir edilen elektrikli ısıtıcıları kullanıp, şalter tesislerimizde suni artışlar yaratarak, sigorta ve şalter atmalarına neden olmaları sonucu elektrik kesintileri oluşmaktadır."

ZARARLAR KARŞILANACAK

BEDAŞ tarafından yapılan açıklamada elektrik kesintisi nedeniyle eşyaları bozulan vatandaşların kendilerine başvurmaları halinde, zararlarının karşılanacağı belirtilerek şöyle devam edildi:

"Vatandaşların Gölbaşı İşletme Müdürlüğü’müze elektrik kesintisinin olduğu olduğu tarih ve saat ile birlikte arızalanan cihazlarını belirten yazılı müracatta bulunmaları halinde, gerekli kontroller yapılmakta ve zararın elektrik kesintisi veya dalgalanmalardan kaynaklandığının ilgili müdürlüğümüz kayıtlarıyla tarih ve saat olarak da uyuşması halinde zararları tanzim edilmektedir."

BÜYÜK YATIRIM BEKLENİYOR

Gölbaşı’nda meydana gelen elektrik kesintilerinin aşırı yüklenmeden dolayı meydana geldiğini belirten Gölbaşı Belediyesi’nden bir yetkili ilçedeki elektrik hatlarının eski ve enerji talebini kaldıramadığını söyledi. Havalardaki aşırı soğumalardan sonra özellikle ev ve işyerlerinde yakılan elektrikli soba ve ısıtıcıların elektrik hatlarına ağır yük bindirdiğini belirten yetkili, "Gölbaşı’ndaki elektrik hatları şu andaki haliyle talebi karşılayamıyor. Bu sıkıntıyı en kısa zamanda aşmayı planlıyoruz. Yaptığımız görüşmelerde Bedaş’ın 2008 yılı içinde ilçeye 10 milyon YTL’lik elektrik konusunda bir altyapı yatırımı yapacağı müjdesini aldık" dedi.

Güç yükseltilecek elektrik yine yok

TEİAŞ Genel Müdürlüğünün BAŞTAŞ Trafo Merkezindeki güç yükseltme çalışması nedeniyle, yarın Mamak ilçesinin bazı yerlerinde elektrik kesintisi uygulanacak.

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Mamak ilçesine bağlı Elmadağ ilçesi ve köyleri, Hasanoğlan, Lalahan, Yeşildere beldeleri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Elmadağ Tesisleri, BAŞTAŞ, Yibitaş, Rumeli çimento fabrikaları, Barutsan, Elroksan, Roketsan, Nitrosan, RADSAN, TT Radyolink, Mis Süt, Samsun yolu Kayaş Elmadağ arasındaki tesislere, 09.00-12.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!