Mevcut durumda herkes mağdur

Güncelleme Tarihi:

Mevcut durumda herkes mağdur
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2020 09:50

Mert, “Bu sezon ligden düşmenin kaldırılması gerekir. Biz konuşunca, ligde kalmak için bunları gündeme getiriyor diyorlar. Geldiğimiz noktada tüm kulüpler zor durumda. Arjantin liginde 2 yıl boyunca düşme olmayacakmış. Bizde de uygulanabilir” dedi.

Haberin Devamı

Ankaragücü Kulüp Başkanı Fatih Mert, liglerin tesciline yönelik açıklamalarının başka taraflara çekildiğini belirtip, “Bu sezon küme düşmenin kaldırılması gerekir. Hikmet Karaman hoca doğrusunu söylüyor. Bu iş herkesi zorlayacak. Biz konuşunca, ligde kalmak için konuşuyor diyorlar. Burada düşme olmamalı. Biz mağdur oluyoruz. Arjantin Ligi’nde, 2 yıl boyunca küme düşme kaldırıldı. Farklı liglerde de benzer kararlar alınacağı konuşuluyor. Burada herkes mağdur durumda. Süper Lig 21 takım oynanabilir. Bir sonraki sene de 20 takıma düşürülebilir. Avrupa’da 20 takımla oynanan ligler var” diye konuştu.
Gelecek hafta başında çalışmalara başlayacaklarını dile getiren Met, “Gelen görüşe göre nasıl çalışacağımıza bakacağız. Şu anki planımız 5’erli gruplar halinde çalışmak. Biz kulüp olarak hazırız. Oyuncularımızın bir çoğu Ankara’da. Spor Bakanlığı, Kulüpler Birliği ve kulüp başkanlarının katıldığı videolu konferans toplantısında öncelikli senaryo maçların Haziran ayının 12’sinde başlatılıp seyircisiz oynatılması yönünde. Burada Bilim Kurulu’nun kararı çok önemli. Duruma göre farklı senaryolar devreye girecek. Oynatmak için zorluyorlar ancak nasıl oynanacak bilmiyorum” dedi.

Mevcut durumda herkes mağdur


AYRILMA TALEBİ GETİREN OLMADI

Mert, takımdaki futbolcularla henüz, aldıkları ücretlerinde indirim ile ilgili konuşmadıklarını aktarıp, “Daha onlarla bir araya gelemedik. Önümüzde çok karmaşık bir süreç var. Gelirlerde de büyük sıkıntılar var. Futbolcular da kendine göre haklı. Bizim bütün gelirlerimiz gitti. UEFA, kulüplerin yüzde 30’a kadar indirim isteyebileceğini söyledi ancak bunun bir bağlayıcılığı yok. Bu süreçte takımdan ayrılmak için talepte bulunan bir oyuncumuz olmadı. Gerson Rodrigues ile ilgili bir teklif olmadığını bize söylediler. Rodrigues’in bonservis bedeli çok yüksek. Onun durumuna sezon sonunda bakacağız. Fenerbahçe ile ilgili somut bir şey yok.”

4 MAYIS’TA SAHAYA ÇIKACAKLAR

Ankaragücü’nde oyuncular, koronavirüs salgını nedeniyle ara verdikleri çalışmalara 4 Mayıs Pazartesi günü yeniden başlayacak.
Başkent ekibinden yapılan açıklada, Beştepe Tesisleri’nde bir araya gelen Başkan Fatih Mert, Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, futbol şube sorumlusu ve sağlık ekibi, takımın durumu hakkında bir toplantı yaptı.
Toplantıda, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs tedbirlerine maksimum düzeyde uyulması, kullanılan alanların günlük dezenfekte edilmesi gibi tüm sağlık önlemlerinin alınmasına ve çalışmalara başlanılacak ilk hafta antrenman sahası haricinde tesislerin kullanılmaması kararı alındı.

ERGÜN YÜCEL GÖREVİ BIRAKTI

Ankaragücü’nde, Başkan Fatih Mert’in gönüllü olarak sportif danışmanlığını yapan sarı-lacivertli ekibin eski futbolcularından Ergün Yücel, görevinden ayrıldığını açıkladı.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yücel, başkan Fatih Mert ve yönetici Faruk Koca ile birlikte, tüm yöneticilere, teknik ekip ve kulüp çalışanlarına teşekkür etti.
Yücel, 4 ay önce başkan Fatih Mert’in ricası ile gönüllü olarak başladığı, sonrasında sportif direktör olarak görev aldığı kulüpte bilgisi ve kulübün içinde bulunduğu imkanlar doğrultusunda, transfer döneminde elinden geldiğinin en iyisini yapmaya çalıştığını belirtti. Yücel, maçların oynanmaya başlamasının ardından, Ankaragücü’nün ligde kalacağına inandığını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!