Mesleki eğitimde büyük adım

Güncelleme Tarihi:

Mesleki eğitimde büyük adım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2022 16:09

Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım, mesleki eğitimde son yıllarda yaşanan gelişmeye dikkat çekerek, “Altındağ’daki MESEM’lerde yaklaşık 5 bin öğrencimiz var. Bu sayı büyük bir mesafe katettiğimizi gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın (ANKAMOB) ilkini düzenlediği ‘Usta ve Çırak Buluşması’, dün Altındağ Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi. ‘Mesleki Eğitim Yolu ile İstihdam Beklentilerinin İyileştirilmesi’ temasının ele alındığı programa Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım, Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu, aynı zamanda Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, Siteler Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hayrettin Karaziyan, Ahmet Yesevi Teknik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Önder Şimşek katıldı. Siteler Mesleki Eğitim Merkezi ve Ahmet Yesevi Teknik Anadolu Meslek Lisesi Mobilya bölümü öğrencileri ile mobilya sektöründe hizmet veren ustalar ve işverenleri bir araya getiren programda mesleki eğitimde yaşanan gelişmeler, son yıllarda mesleki eğitimin istihdama olan katkısı ve öğrenci sayılarındaki artış konuşuldu.

Haberin Devamı

Mesleki eğitimde büyük adım

TEORİK VE PRATİK EĞİTİMİN BULUŞMASI

Programın açılış konuşmasını yapan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, mesleki eğitim alan öğrencilerin kendilerini donanımlı yetiştirmelerinin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Öğrencilerin bir taraftan teorik eğitimlerini sürdürürken diğer taraftan pratikte, sahada, Siteler’de ustalarımızla birlikte çalışmalarını sürdürmeleri oldukça önemli. Yapılan çalışmaların istihdam sağlanması için elverişli ve önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

MESLEKİ EĞİTİMDE 5 BİN ÖĞRENCİ

Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım, geçen yıl hem mesleki eğitim alan öğrencilere hem de işletmelere destek ve teşviklerin verilmeye başlandığını hatırlatarak, “Son yıllarda mesleki eğitim alanında yapılan desteklerle aslında meslek liseleri artık ‘sözde’ değil ‘özde’ konumuna geldi. Eskiden meslek liselerinde okuyan öğrenci sayısı 50 kişiyi geçmezdi. Şu an Altındağ’daki Mesleki Eğitim Merkezleri’nde (MESEM) yaklaşık 5 bin öğrencimiz var. Bu sayı büyük bir mesafe katettiğimizi gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı

Mesleki eğitimde büyük adım

‘AYDINLIK TABLO’

Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Taklacı ise mesleki eğitim liselerinin dolu olduğuna dikkat çekerek, “Bu doluluk geleceğimiz için oldukça önemli bir tablo. Üniversite mezunları belirli bir yere geldikten sonra iş bulamıyorlar ama meslek lisesi öğrencilerinin her zaman elinde bir mesleği var. Sizleri de bizim geldiğimiz yerde görmek istiyoruz. Her zaman mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

SANAYİNİN ELEMAN İHTİYACI KARŞILANDI

Siteler Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hayrettin Karaziyan, Cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın mesleki eğitimde aldığı çeşitli kararların meslek liselerinde öğrenci sayısını artırdığını söyledi.
Karaziyan şöyle konuştu: “Öğrenci sayısındaki artış sanayinin eleman ihtiyacını karşılayarak büyük bir ivme gerçekleştirmiştir. Bu olumlu artış hem sanayinin iş gücünün sağlanması hem öğrencilerimizin meslek edinmesini sağlaması hem de işsizliğin azaltılması açısından son derece önemli katkılar sunmaktadır. Bu çerçevede özellikle son yıllarda alınan kararla mesleki eğitim programına kayıtlı olan öğrencilerimizin diğer öğrencilere olan avantajı son derece artmış ve öne çıkmıştır.”

Haberin Devamı

USTALARDAN ÖĞRENCİLERE MESAJ

Usta ve çırakların buluştuğu programda, mobilya ustaları da öğrencilere seslendi. Usta-İşveren Cevdet Sezer mesleki eğitim alan öğrencilere “Mobilya alanında ustalaşmak çok kıymetli ve bu meslek çok zengin bir meslek” derken, Usta-İşveren Şaban Gencer, “Siteler’in çok sağlam bir ekonomik alt yapısı var. Mesleki eğitimde alınan veya alınacak belgeler, öğrencilerimizin geleceğidir” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!