Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 00:00
ÇETKODER Genel Başkanı, meslek odalarına kayıt zorunluluğunun acilen kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, var olan meslek odalarının üyelerine bir faydası olmadığını kaydetti.
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, meslek odalarına kayıt zorunluluğunun acilen kaldırılması gerektiğini söyledi ve var olan meslek odalarının üyelerine bir faydası olmadığını savundu. Göktaş yaptığı yazılı açıklamada, Sanayi Bakanı Nihat Ergün ve hükümet yetkililerinin meslek odalarıyla ilgili kararının yerinde bir karar olduğunu belirterek, “Ancak eksikleri var. Aslında meslek odalarına kanun zoru ile kaydın kaldırılması gerekli” dedi.
1 milyon imza toplamaya razıyız
Var olan meslek odalarının mensubuna bir faydası olmadığını savunan Göktaş, “Üye aidatı, yıllık aidat, harç, tasdik parası, sicil parası gibi aldıklarının karşılığında hangi mensubuna ne gibi faydaları olmuş? Bunu sorgulayın. Oralarda bir müddet adını duyuran, sonra siyasete atılıyor. Oralarda görev yapıp da mensubuna, hayat şartlarının yenilenmesi, iyileşmesi yönünde gayret sarf eden kaç kişi var?” dedi.
Meslek odalarıyla ilgili çalışmanın çok acele ve ivedi olarak yapılması gerektiğini bildiren ÇETKODER Başkanı Mustafa Göktaş, bir tüketici kuruluşu olarak destek vermeye hazır olduklarını kaydetti. Mustafa Göktaş, 2006 yılında yurt genelinde 126 bin imza topladıklarını belirterek, şuanda da yurt genelinde 1 milyon imza toplamaya hazır olduklarını ifade etti.
Zorunluluk kalkar oda saltanatı biter
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneği olarak hükümetin aldığı kararı 2006 yılından beri dile getirdiklerini kaydederek şöyle devam etti:
Zorla üyelik
“Birbirine benzeye, içerikleri aynı olan, hatta birçok yerde aynı üye ile benzer odalar kuruluyor. Niye kuruluyor? Niçin? Bu kadar çok oda ya ne gerek var? Meslek odası ise, bir tane olur. Onun içinde de meslek komiteleri ve branşları olur. Öyle ise ne diye ayrı ayrı? Çünkü oda başkanları saltanatı, makam arabası, sekreter, telefon, belirli giderler saltanatı sürdürülüyor. Yok böyle değil deniyorsa, Her oda devlet desteği almadan, kendi imkan ve olanağı ile hangi üyesine ne gibi bir kıyak geçmiş, yardımcı olmuş, elinden tutmuş? Onu gösterin. O da yok. Peki, ne diye milleti buralara kanun zoru ile zorlayarak üye yapıyorsunuz? Kaldırın bu zorunluluğu oda saltanatı da biter.”