Mesire alanları artacak

Güncelleme Tarihi:

Mesire alanları artacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2012 00:00

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı, yılda yaklaşık 13 milyon vatandaşın ziyaret ettiği mesire alanlarının artacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kent gürültü ve stresinden uzak vakit geçirmek isteyen vatandaşların her geçen gün arttığı belirtilerek, orman içi dinlenme yerlerinin insanların beden ve ruh sağlığı üzerinde olumlu rol oynadığı ve bu maksatla yeni mesire yerleri oluşturulduğu kaydedildi.

Şehir ormanları halka açılıyor

11 bin 180 dekar alanda tesis edilen, 111 şehir ormanının vatandaşların hizmetinde oldu işaret edilen açıklamada, bunun yanı sıra 136 bin 670 dekara inşa edilen bin 413 mesire yerinin de halkın ihtiyaçlarını karşıladığı belirtildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye genelinde şehir ormanları ve tabiat parkları kurduklarını ifade etti. Ağaç sevgisini vatandaşlara kazandırmanın yolunun, şehir ormanlarının halka açılmasından geçtiğini belirten Eroğlu, “Eskiden şehir ormanlarına insanlar giremiyor, istifade edemiyordu. Şimdiyse vatandaşlarımız şehir ormanlarında ve mesire alanlarında yeşile olan ihtiyacını gideriyor, çoluğu ve çocuğuyla hoşça vakit geçiriyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!