Meşaleyi yetenekli gençler yakacak

Güncelleme Tarihi:

Meşaleyi yetenekli gençler yakacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2014 01:57

Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, 6.5 milyon öğrenciyi bir yıl boyunca yetenek taramasından geçirecek. Tüm dallarda seçilen gençler, dünyaca ünlü hocalar tarafından eğitilecek.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, çok az sayıda milli sporcu yetiştirebilen Türkiye’nin bu durumuna son verebilmek için bir ilke imza atacak. İlk olarak spor envanteri çıkaran bakanlık, yüzme havuzu, buz pateni gibi tesisi bulunmayan illere yatırım yapacak. “Spor yapacak yer olmazsa, sporcu da yetiştiremezsiniz. Bunun için öncelik spor tesislerinin artırılması olacak” diyen yetkililer şunları söyledi:

DÜNYACA ÜNLÜ HOCALAR SEÇECEK

Bu yetenek taraması için dünyaca ünlü hocaları Türkiye’de ağırlayacağız. Örneğin yüzme konusundaki taramayı yapması ve bulduğu öğrencileri eğitmesi için Michael Phelps’in hocası Bob Bowman Türkiye’ye geldi. Bowman kulüplerde tarama yaptı ve yüzme konusunda yetenekli bin 500 sporcu buldu. Okullarda da çok sayıda öğrenci tespit edeceğini düşünyoruz. Olimpiyatlarda her daldan hocayı ülkemize getireceğiz. Böylece 2016 ve 2020’de yapılacak olimpiyatlarında yeni yeteneklerimiz yarışacak.

Haberin Devamı

MADALYASI BOL ALANLAR

Türkiye özellikle boks, güreş ve tekvando alanlarında madalya alıyor. Ancak bu dallarda madalya sayısı az. Hepsini alsanız en fazla 6 madalya alırsınız. Oysa atletizmde 156, yüzmede 80, kış sporlarında 56, jimnastikte 25 madalya dağıtılıyor. Bu nedenle çocukları madalyası bol alanlara yönlendirmek de önemli. Türkiye’nin olimpiyat tarihinde bir tane bile yüzme dalında madalyası yok. 2016’da madalya alabileceğimizi düşünüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!