Mermercilerden ‘zincirli’ direniş

Güncelleme Tarihi:

Mermercilerden ‘zincirli’ direniş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2013 00:00

Ankara Mermerciler Sitesi esnafı, işyerlerini tahliye etmelerini isteyen Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri dün karşı karşıya geldi. Sitenin giriş kapısını zincirleyen esnaf, “Ölmek var dönmek yok” diyerek direndi.

Haberin Devamı

Karşıyaka Mezarlığı’ndaki Ankara Mermerciler Sitesi esnafı, işyerlerini tahliye etmelerini isteyen Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi.
Dün bölgeye giden zabıta ekipleri ile mermerci esnafı karşı karşıya geldi. Esnaf, sitenin kapısını zincirleyerek direndi.
30 yıldır bu bölgede ekmeklerini kazandıklarını belirten Ankara Mermerciler Sitesi Başkanı Mustafa Kırdök, şunları söyledi:

YER GÖSTERSİNLER

“Bizlere yer göstermeden çıkın diyorlar. Gidecek yerimiz yok, önce bizlere yer göstersinler. Bizlere yardımcı olmadan çıkarmaya çalışırlarsa ölmek var dönmek yok. Esnaf 50-100 bin TL borcun altına girerek taş aldı. Biz bu taşlarla nereye gideceğiz. Buradan bin 500 insan ekmek yiyor. Bizlere 12’nci ayın sonuna kadar süre versinler.

DAVALARI KAZANDIK

Haberin Devamı

2006’dan beri bizleri çıkarmaya çalışıyorlar. 7 dava açtılar ve biz 6’sını kazandık. Önce ‘görüntü kirliliği’ gerekçesiyle geldiler, sonra ‘çevre kirliliği’ bahanesiyle bizleri çıkartmak istediler. En son olarak da ‘gayri müslim mezarlığı’ yapmak istedikleri gerekçesiyle çıkartmaya çalıştılar. Ama her seferinde mahkeme bizim lehimize karar verdi.”

KAPIYI ZİNCİRLEDİLER

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ise siteyi mühürlemek için çevik kuvvet eşliğinde bölgeye gitti.
Esnaf kapıyı zincirledi, zabıtanın siteye girmesine izin vermedi. Bu arada Ankara Mermerciler Odası Başkanı Nevzat Fındık ve beraberindekiler Büyükşehir Belediyesi’ne giderek belediye yetkilileriyle görüştü. Fındık, belediye yetkililerinin Eylül ayına kadar süre verdiğini belirtirken, esnaf duruma tepki göstererek işlerinin en yoğun olduğu anda siteyi boşaltmalarının kendilerini zarara sokacağını ifade etti. Esnaf, Aralık ayının sonuna kadar süre istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!