Mermerciler’de yıkım gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Mermerciler’de yıkım gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 01:16

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yıkım için gittiği Karşıyaka Mezarlığı’ndaki Mermerciler Sitesi’nde gergin anlar yaşandı.

Haberin Devamı

Yıkım öncesi bölge esnafı ve emniyet güçleri karşı karşıya geldi. Sitenin girişine barikat kurarak yıkıma karşı direnen iş yeri sahipleri ve çalışanlarına, dağılmaları için anonslu uyarı yapıldı. Polis, uyarıya karşın bekleyişi sürdüren esnafa önce tazyikli su ile müdahale etti. Esnaf grubunun arasından baz kişilerin tazyikli su ile yapılan müdahale sonrasında mermer parçaları fırlatarak polis ekiplerine karşılık verdiği görüldü. Biber gazı kullanan polis ekiplerinin bölgeyi kontrol altına alması ile sitede yıkım başladı.

BAYRAMA KADAR SÜRE

Bölge esnafının temsilcileri olayları sırasında Büyükşehir yetkilileri ve avukatlarla konuşarak, “Müdahaleye gerek yok. Yıkım kararına karşı çıkmıyoruz ancak dükkanları boşaltmak için yılbaşına kadar zaman istiyoruz” dedi. Belediye yetkilileri ise dükkanları boşaltma konusunda destek sağlayacaklarını, belediyeye ait kamyon ve iş makinelerinin taşınma süresince kendilerine tahsis edileceğini belirtti. Bunu da kabul etmeyen esnaf, son olarak yetkililerden Ramazan Bayramı’na dek süre istedi. Görüşmeler sonucunda esnaf ve Büyükşehir yetkilileri bölgenin bayrama kadar boşaltılması konusunda anlaştı.

Haberin Devamı

Mermerciler’de yıkım gerginliği

'HOŞGELDİN TOMA'

Mermerciler Sitesi'ndeki gerginlik sırasında esnafa tazyikli suyla müdahale eden TOMA ile aynı karede görüntülenen "Mermerciler Sitemize hoşgeldiniz" yazılı tabela ilginç bir görüntü oluşturdu.

Mermerciler’de yıkım gerginliği

KANLAR İÇİNDE KALDI

Bölgeyi terk etmek istemeyen esnafa karşı gerçekleştirilen polis müdahalesi sırasında bazı kişilerin yaralandığı görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!