Mercimekte hasat zamanı

Güncelleme Tarihi:

Mercimekte hasat zamanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2021 15:37

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), yerli üretimi teşvik ederek nadas alanlarını daraltmak, kuru tarım alanlarını değerlendirmek ve girdi maliyetlerini düşürmek için bu yıl ilk kez Şereflikoçhisar, Balâ, Haymana ilçelerinde 675 yerli üreticiye toplam 200 ton kırmızı mercimek tohumu dağıttı.

Haberin Devamı

Yüzde 90’ı hibe, yüzde 10’u çiftçi katkı paylı olan kırmızı mercimek tohum desteğinden yararlanan çiftçiler, katma değeri yüksek olan kırmızı mercimek tohumu sayesinde tarlalarını ekerek kaliteli ürün elde etme imkanına kavuştu. Tohumlardan yüksek verim elde eden yerli üreticiler hasat işlemine de başladı.

E-PATİ’YLE TAKİP ET SAHİPLEN

Mercimekte hasat zamanı

Öte yandan ABB ‘E-Pati’ projesini de hayata geçirdi. Belediyenin web sitesinde yer alan uygulamayla Başkent 153 hattını arayarak yaralı sokak hayvanlarını ihbar eden vatandaşlar, yaralı hayvanların durumundan online olarak bilgi sahibi olabilecek. Hayvanseverler ayrıca ‘epati.ankara.bel.tr’ adresinden ulaşılabilecek uygulamayla Kısırlaştırma ve Sahiplendirme Merkezi (KISAMER), Gölbaşı Geçici Hayvan Bakımevi, Sincan Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde rehabilite edilen sahipsiz hayvanları da sahiplenebilecek.

BAKMADAN GEÇME!