Memiş: 65 yaş anonsu saygısızlıktır

Güncelleme Tarihi:

Memiş: 65 yaş anonsu saygısızlıktır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2015 01:15

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkan İhsan Memiş, 65 yaş ve üzeri vatandaşların toplu taşıma araçlarına binmek için kartlarını okuttuklarında çıkan ‘65 yaş anonsunu’ saygısızlık olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

“Belediye insanların yaşlarını herkese duyurmakla görevli değildir” diyen Memiş, şu açıklamalarda bulundu:
“Yaş anonsu yolcuları yaşlarından dolayı aşağılamaktır. Diğer yolcular tarafından taciz edilmektedir. 65 yaş üzeri mevzuatın uygulanmasında tüm belediye otobüslerini kapsamasının yanında ticari yani hususi otobüsleri de kapsamına alması gerekirken, hususi otobüslerin kapsam dışına bırakılması da yanlıştır. Yani tüm yük belediye otobüslerine bindirilmiştir. Belediye otobüsleri zaman dilimli 1 sefer yaparken özel halk otobüsleri 4 veya 5 sefer yapmaktadırlar.

TÜM SAATLERDE BİNİLMELİ

Şehir içi yolcu taşımacılığında 61-65 arası yaş olan insanlar çoğunlukla günümüzde aktif ve çalışan İnsanlardır. Bunların günün belli saatlerinde belediye otobüslerine binmesi yasaktır. Bu saatlere yakın zamanlarda aşırı izdiham olmaktadır. Bunun yerine insanların özgürlüklerini elinden almayıp yıllık ücretini uygun şekilde artırarak tüm saatlerde belediye otobüsüne binmeleri sağlanmalıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!