Meclis’te gündem karla mücadele

Güncelleme Tarihi:

Meclis’te gündem karla mücadele
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2020 15:25

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, 2020 yılının ilk Meclis toplantısını önceki gün ABB Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleştirdi. Kentte pazartesi günü etkili olan kar yağışı sonrası karla mücadeledeki eksiklikler de Meclis’te gündeme geldi.

Haberin Devamı

Meclis’te gündem karla mücadele
AK Parti grubu adına söz alan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, önceden tedbir alınmamasının kent yaşamını olumsuz etkilediğine dikkat çekerek eleştirilerde bulundu. Balcı, şöyle konuştu:

SON ANA BIRAKILINCA PROBLEM OLUYOR

“ABB çok ciddi imkanlara sahip. Fen İşleri’nde kritik düzeyde görev yapan 15 şefin değiştirilmesi orada kurumsal hafızayı da yok ediyor. Hangi afet durumunda ne tür problemlerle karşılaşabileceğimizi, ne tür tedbirler alınması gerektiğini bilen personel bu personel. Kış ayları gelmeden araç gereç gerekli ekipman tedariğinin yapılması, tuz ve benzeri ihtiyaçların giderilmesi gerekiyor. Son ana bırakılan işler problemlere yol açabiliyor. Tuz hadisesi ön plana çıktı. Tuzun niteliğinin belirlenerek tedariğinin önceden yapılması gerektiğinin altını çiziyorum. Bunu yapabildik mi yapamadık mı bunu sorgulamamız lazım. Altındağ Belediyesi olarak 30 araç 500’den fazla personelle o gün sokaklarda, sorumluluk alanlarımızdaydık. Sokakları temizlemek yetmiyor caddeler, bulvarlar, ana arterler çok önemli. Çünkü otobüsler, toplu taşıma araçları buradan gidip geliyor. En kritik yerler nereler, acil eylem planının oluşturulması, onun da gereğinin yapılması büyük önem arz ediyor.”

Haberin Devamı

Meclis’te gündem karla mücadele




SİYASİ SORUMLULUĞUNU ÜSTLENİYORUZ

Meclis’te gündem karla mücadele

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin Devamı

Başkan Balcı’nın eleştirilerine yanıt veren ABB Başkanı Mansur Yavaş şunları söyledi: “Hangi aracın nerede olacağı çok önceden planlandı. Kim nerede görev yapacak belliydi, hepsi görevinin başındaydı. Ankara’da 8 bin 572 tane cadde, 6 bin 381 kilometre de uzunluğu var. Buralara toplam bin 168 personel, 390 tane araçla müdahale ettik. Tuzla ilgili bir polemik oldu, orada bir yanlışlık var. İhaleyi 28 Ağustos 2019’da yaptık, bir kalem tuzu aldık. İlk defa köylere ve mahalle muhtarlarına tuz dağıtıyoruz, tuz yetmeyecek diye ikinci ihaleyi yaptık. İhale bedeli 12.5 milyon, yüzde 48 tenzilatla 6.5 milyona 60 bin ton tuz alındı. 48 bin ton şu anda stokta var. Kullanılan 29 bin ton. Geçen seneden kalan da 17 bin ton. Elimizden gelen budur. Ani bir yağış oldu, eksiklerimizi de gördük. Bunun siyasi sorumluluğunu da üstleniyoruz. Vatandaş bunun takdirini yapacak. Yoksa bazı sosyal medya trolleri gibi zaten kar var, yeni fotoğrafı koymak yerine 2018 fotoğrafıyla bizi eleştirmek de çok ayıp oluyor. Eleştiriler başımızın üstüne. Biz tuzladık gidin kontrol edin falan da demiyoruz. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Eksiğimiz varsa eyvallah, başımızın üstüne. Daha iyisini yapmak için elimizden geleni yapacağız.”

Haberin Devamı

AYGÜN’ÜN KIZ KARDEŞİ DE CHP’DEN İSTİFA ETTİ

Öte yandan ABB Başkanı Mansur Yavaş ile TOGO kuleleri nedeniyle karşı karşıya gelen CHP eski Ankara milletvekili Sinan Aygün’ün ABB CHP Çankaya Meclis Üyesi olan kız kardeşi Sibel Aygün de CHP’den istifa etti. Sibel Aygün istifa dilekçesini önceki gün Meclis’e sundu. 30 Aralık’ta CHP üyeliğinden istifa ettiğini belirten Sibel Aygün, Meclis üyeliğine bağımsız devam edeceğini açıkladı. Aygün ayrıca sağlık sorunları nedeniyle 5 gün rapor aldığını, bu süre içerisinde izinli sayılmasına ilişkin de Meclis’e dilekçe gönderdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!