Mazot tasarrufu

Güncelleme Tarihi:

Mazot tasarrufu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2022 21:17

Gökçehöyük Terfi İstasyonu’nun devreye girmesiyle, İkizce ve Oyaca mahallelerinde su sorunu çözüldü. Suyun tankerlerle taşınmasının sona ermesiyle, yıllık 49 bin 200 litre mazot tasarrufu sağlanacak.

Haberin Devamı

ASKİ Genel Müdürlüğü, yaklaşık iki yıl önce imalatı tamamlanmasına rağmen elektriksel ve mekanik sorunlar nedeniyle devreye alınamayan Gökçehöyük Terfi İstasyonu’nu sisteme entegre etti. Bu sayede, Gölbaşı’nda 200 hanenin yer aldığı İkizce ve 2 bin 500 kişinin yaşadığı Oyaca mahallelerine içme suyu verilmeye başlandı. Gökçehöyük Terfi İstasyonu’nun devreye alınmasının ardından ilk etapta İkizce Mahallesi’nde yapılan ancak kullanılmayan depoya su akışı sağlanmış oldu. ASKİ ekipleri pompa ile Oyaca Mahallesi’ne de istasyondan su akışı sağladı. İkizce Mahallesi’nde atıl durumda olan 3 bin metreküp kapasiteli su deposunda incelemelerde bulunan Gölbaşı ASKİ Bölge Müdürü Alper Çelik, iki mahallenin içme ve kullanma suyu ihtiyacının şu ana kadar dağdan gelen kaynak suyu ve tankerlerle sağlandığını ifade etti. Çelik, şunları söyledi:

Mazot tasarrufu


BÜYÜK SIKINTI YAŞANIYORDU

Haberin Devamı

“Her iki mahallemizde de sorun vardı ancak Oyaca Mahallesi’nde özellikle bayramlarda çok büyük su sıkıntısı yaşanıyordu. Mecburen bu mahalleleri tanker ile destekliyorduk ancak su dolu tankerler defalarca git gel yaptığı için ortaya mazot masrafı da çıkıyordu. Tankerle su takviyesi işi de bitti. Böylece Oyaca Mahallesi için yılda 32 bin litre, İkizce Mahallesi için ise yılda 17 bin 200 litre mazot tasarrufu sağlanacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!