Mavi Kapı umuda açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Mavi Kapı umuda açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 14:19

Kadına yönelik şiddetin çözümünde, ‘erkeklerin daha aktif rol alması gerektiği’ inancıyla kurulan Mavi Kapı Derneği, geçtiğimiz günlerde olağanüstü genel kurul yaparak, yeni yönetimini belirledi.

Haberin Devamı

Kadına ve aile içi şiddete “dur” demek için erkeklerin eğitilmesini ve toplumda şiddete karşı bir bilincin oluşturulmasını amaçlayan Mavi Kapı Derneği’nin başkanlığına, Ozan Canyurt seçildi. “Mavi Kapı umuda açılıyor” diyen Canyurt, yeni dönem derneğin yeni dönem çalışmaları ve dehefleriyle ilgili şunları söyledi:

İNSAN ODAKLI EĞİTİM

“Pazar günü yapılan yeni seçimlerle Mavi Kapı Türkiye’de umuda ve hoşgörüye açılan yeni bir kapı durumuna gelmiştir. Maalesef ülkemizde son 10 yıllık süreçte kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerinde yüzde bin 400’e varan bir artmış gözlemlendi. Toplumumuzda kanun koyucu ve otorite, bu işe ne kadar istekli ve içten bir şekilde yaklaşırsa yaklaşssın, sivil toplumun desteği olmadan bir şeylerin iyileştirilmesi kolay gözükmüyor. Mavi Kapı’nın odağında erkek ve kadından ziyade insan var. Biz toplumda var olan erkeklerin eğitilmesini ve toplumda şiddete karşı bir bilincin oluşturulmasını hedefliyoruz.

Haberin Devamı

KADINLARLA İŞBİRLİĞİ

Amacımız 10 yıllık süreçte 1 milyon aktivist ve üye sayısına ulaşabilmek. Türkiye’de her gün birçok insanı yitiriyoruz. Dolayısıyla çıktığımız bu yolda insanları bilinçlendirerek, toplu olarak bir şeyleri değiştireceğiz. Yeni dönemle beraber ekibimize katılan donanımı yüksek ve bu işe gönül vermiş arkdaşlarımızla beraber Türkiye ve dünyada ses getirebilecek etkinliklere imza atacağız. Ülkemizde bulunan sivil toplum örgütlerinde erkek adına var olan boşluğu, kadın dernekleriyle işbirliği yapacak şekilde tamamlamaya çalışacağız. Bu çalışmaları da STK’lar ve belediyelerle iş ortaklığı içinde gerçekleştireceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!