Masal gibi bir gün

Güncelleme Tarihi:

Masal gibi bir gün
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2019 13:40

Şiddet mağduru anneleriyle birlikte kadın sığınma evlerinde hayatlarını sürdüren çocuklar, Ankara Barosu Gelincik Merkezi avukatlarının düzenlediği etkinlikte, bir günlüğüne de olsa doyasıya eğlendiler.

Haberin Devamı

Ankara Barosu Gelincik Merkezi, şiddet mağduru anneleriyle birlikte kadın sığınma evlerinde kalan çocuklar için bir etkinlik düzenledi. Ankara Barosu Eğitim Merkezi’ndeki (ABEM) konferans salonunu renkli balonlarla süsleyen Gelincik Merkezi’nin rehber avukatları, sığınma evlerinden gelen 50 çocukla birlikte gün boyu eğlendi. Gönüllü avukatlar, çocuklar için köpük balon gösterisi yaptı, şarkılar söyledi ve oyunlar oynadı. Avukatlar, evlerinde hazırladıkları kurabiye, pasta ve tatlıları çocuklara ikram etti. Etkinlik sonunda çocuklara, yaş gruplarına göre kitap ve hediyeler verildi.

SOSYALLEŞME ETKİNLİĞİYDİ

Avukat Hilal Baran Karakaş, “Kendi çocuklarım nasıl marketten istedikleri şeyi sayısızca alabiliyorsa, bu çocuklarımız da o hazzı yaşasınlar istedik. Bir normalleşme, sosyalleşme etkinliğiydi” derken, avukat Yeşer Aydınoğlu ise, “Sığınma evleriyle zaten yakın temas içindeyiz. Şiddetle erken yaşta karşılaşmış durumda olan çocuklarımız sınırsızca eğlensinler istedik. Bir günlük de olsa, yaşadıklarını unutsunlar istedik. Benzer etkinlikleri, Sevgi Evleri ile de yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!