Mamak’ta ‘drift alanı istemiyoruz’ tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Mamak’ta ‘drift alanı istemiyoruz’ tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2024 12:17

Mamak Belediyesi’nce Bayındır Barajı’nın güneydoğusunda yapımına başlanan ‘Drift Pisti ve Okçuluk Alanı Projesi’nde yer alacak drift alanına Kutludüğün ve Bayındır mahallelerindeki vatandaşlardan tepki geldi. “Proje yapılsın ama drift pisti olmasın” çağrısında bulunan vatandaşlar, “Drift alanı yerine çocuklarımız için futbol sahası yapılabilir” önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi’nin Bayındır Barajı’nın güneydoğusunda hayata geçireceği ‘Drift Pisti ve Okçuluk Alanı Projesi’nde yapılacak olan drift alanına Kutludüğün ve Bayındır mahallelerinde yaşayan vatandaşlardan tepki geldi. Yaklaşık 56 dönüm alan üzerine inşa edilecek ve içerisinde drift alanından okçuluk alanına, havuz ve halı sahadan binicilik tesisine kadar farklı alan ve branşların yer alacağı projede, drift alanını istemeyen mahalle sakinleri, önceki gün yapımı sürdürülen projenin uygulandığı alanda toplandı. Kutludüğün Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Kutlu-Der) Başkanı Fazlı Saraç, grup adına yaptığı açıklamada, projeye karşı olmadıklarını ancak drift alanının projeden çıkarılmasını istediklerini söyledi. Kutludüğün ve Bayındır mahallelerinde yaşayanların faydalanabileceği, kırsal kalkınmayı destekleyen projelere ihtiyaçları olduğunu söyleyen Saraç, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

FUTBOL SAHASI YAPILABİLİR

Mamak’ta ‘drift alanı istemiyoruz’ tepkisi

“Biz projeye ‘evet’ diyoruz ama drift alanı istemiyoruz. Drift buradaki insanları rahatsız edecek, lastik yakma sesini dinlemek zorunda değiliz. Şehir dışına bir yere yapılabilir. Kutludüğün ve Bayındır mahallelerinin faydalanabileceği, kırsal ve tarımsal kalkınmayı destekleyen bir proje istiyoruz. Çünkü her iki mahallenin de buna ihtiyacı var. Öte yandan burada sporla uğraşan çok sayıda çocuğumuz ve gencimiz var. 1988 yılında kurulmuş bir futbol kulübümüz var. Çocuklar 15-20 kilometre yürüyüp hazırlık maçı oynamaya gidiyorlar. Bu yüzden drift alanı yerine çocuklarımız için futbol sahası da yapılabilir. Buradan Arda Güler’ler, Kenan Yıldız’lar neden çıkmasın? Bu anlamda çağrımızın dikkate alınmasını istiyoruz.”

Mamak’ta ‘drift alanı istemiyoruz’ tepkisi

Projenin yapıldığı bölgede toplanan mahalle sakinleri ellerindeki dövizlerle seslerini duyurmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Mamak’ta ‘drift alanı istemiyoruz’ tepkisi

İSTEMEDİĞİMİZİ BİLDİRDİK

Kutludüğün Mahalle muhtarı Ahmet Akbıyık ve Bayındır Mahalle muhtarı İbrahim Aktaş da drift alanı yapıldığında meydana gelebilecek olası olumsuzlukların mahalle sakinlerine yansıyabileceğini dile getirdi. Kutludüğün Mahalle muhtarı Akbıyık, “Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin ile, sevgi diliyle oluşan bir istişare gerçekleştirdik. Kendisine burada drift alanı istemediğimizi bildirdik. Burada çok sayıda çocuğumuzun futbola ilgisi var, iki tane amatör spor kulübümüz var. Buraya futbol sahası şart” derken Bayındır Mahalle muhtarı İbrahim Aktaş ise “Drift alanı yapılırsa mahallemizde yüksek ses olur. Alan yapılacak ama yollarımız da buna müsait değil. Yapılacak olan hizmete asla karşı değiliz biz sadece bir öneri sunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Mamak’ta ‘drift alanı istemiyoruz’ tepkisi

BAKMADAN GEÇME!