Mamak’a gözümüz gibi bakmak boynumuzun borcu

Güncelleme Tarihi:

Mamak’a gözümüz gibi bakmak boynumuzun borcu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2022 16:40

Mamak’ta üç yılda yapılan çalışmaları anlatan Başkan Murat Köse, “Mamak’a gözümüz gibi bakmak da, her çocuğa, her gence, her kadına ve her erkeğe, her yaşlıya ulaşmak da, onlara dokunmak da boynumuzun borcudur. Öyle ki, şimdiden vaatlerimizi de sözlerimizi de aştık” dedi.

Haberin Devamı

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ‘Söz verdik yaptık’ sloganıyla düzenlediği lansman toplantısında üç yılda ilçede yapılan çalışma ve projeleri anlattı. Yapılan eserleri ve çalışmaları görselleriyle beraber tanıtan Köse bazı hizmetlerle alakalı rakamları da paylaştı. Millet kıraathanelerinden, uyanık kütüphanelere, aile bilim merkezlerinden, gençlik merkezlerine, lavanta bahçesinden, yüzme havuzlarına, mahalle konaklarına kadar üç yıl içinde yapılan 98 projenin detaylarını paylaşan Köse konuşmasında özetle şunları kaydetti:

SOSYAL YARDIMLARIN ARKASINA SIĞINMADIK

“Ben doğma büyüme Mamaklıyım. Benim mahallem, semtim, ilçem, doğduğum ve doyduğum yer, göz bebeğim, evim Mamak’tır. Çarşıda, pazarda, tam açık kapı günlerinde belediyede komşularım ve hemşehrilerimle birlikteyiz. İsteyen Mamaklı dilediği yerde bize ulaşabiliyor. Mamak’a gözümüz gibi bakmak da, her çocuğa, her gence, her kadına ve her erkeğe, her yaşlıya ulaşmak da, onlara dokunmak da boynumuzun borcudur. Öyle ki, şimdiden vaatlerimizi de sözlerimizi de aştık. Güzel Mamak’a yeni güzellikler kattık. Eğitimden kültüre, sanattan spora, altyapıdan üst yapıya eserler kazandırdık. Sosyal yardımların arkasına asla sığınmadık, sığınmıyoruz.

LAF YARIŞI DEĞİL HİZMET YARIŞI YAPIYORUZ

Yaptıklarımızın hepsi ortada. Bahane değil iş üretiyoruz. Laf yarışı değil hizmet yarışı yapıyoruz. Mamak adeta şantiyeyi andırıyor yıllardır ve üç yıldır yepyeni hizmet binaları yükseliyor. Salgını hiçbir zaman bahane etmedik, tam tersine salgın dönemlerinde daha çok çalıştık. Eserlerimizin inşaatına başladık ve pek çok eserimizi salgının içinde bitirdik. Güzel Mamak şehrimiz, uyanık kütüphaneleri, gençlik merkezleri, yüzme havuzları, Ekolojik Vadisi, lavanta bahçeleri, millet bahçeleri, Kıbrıs Kanyonu, bilim merkezleri ve şenlikleriyle, tematik parkları, geleneksel Ankara konakları ve millet kıraathaneleriyle başkentimizin cazibe merkezlerinden biri haline dönüşüyor.

100’E YAKIN PROJENİN YAPIMINI TAMAMLADIK

Güzel Mamak, daha güzel olacak demiştik. Bu sözümüzü artık gerçeğe dönüştürdük ve artık Mamak daha güzel oluyor diyoruz. Biz sözümüzün eriyiz. Ne söz verdiysek hepsini yaptık. Hızla eserlerimizi ve hizmetlerimizi hayata geçiriyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren 100’e yakın projenin yapımını tamamladık hizmete açtık. 15 projenin daha yapımı devam ediyor. Ortaya koyduğumuz eserler ortada. Odağımıza insanı koyduk, önce insan dedik. Her mahallede inşa ettiğimiz dev yatırımlarla, Mamak’ı cazibe merkezi hâline getirdik. Biz işten değil, dişten artırdık. Gereksiz harcamalardan kaçınarak, tasarruf sağlayarak belediye bütçesinde iyileştirmeler yaptık. Allah korkusuyla devletin her bir kuruşunu kendi kuruşumuz gibi değerlendirdik.

BİRÇOK PROJEMİZ AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

Yarını bugünden imar ediyoruz. Mamak’ın kronikleşen sorunlarını çözerken ve örnek olacak fiziksel dönüşümü sağlarken sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışımızı da beraberinde taşıdık. Bugünden yarını imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Mamaklıların vergileri ile oluşturduğumuz belediye kaynaklarını Mamaklıların yaşam kalitesini artırmak için kullanıyoruz. Her hafta bir açılış yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Birçok projemiz de açılış için gün sayıyor. Sahayı kimseye bırakmaya niyetimiz yok, kifayetsiz muhterislere ve özellikle vatan, bayrak ve din düşmanlarına asla bırakmayacağız ve mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.”

ALGI YÖNETİMİYLE ÇALIŞANLAR SAKLANACAK YER BULAMIYORLAR

Haberin Devamı

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse isim vermeden ABB Başkanı Mansur Yavaş ve belediye yönetimini de eleştirdi. Köse, “İki tür insan vardır, birincisi iş üretenler, ikincisi mazeret üretenler. Bizler her daim iş üretenlerden olmayı tercih ettik, bu yönde gayret ettik ve hamdolsun başarıya da ulaştık. Lakin muhalefete geçen belediyeler için aynısını söylemek mümkün değil. Seçimden önceki uyarılarımız maalesef birer birer gerçeğe dönüştü. İlk birkaç yıl AK Partili belediyelerden devraldıkları projelerle yol almaya çalışan muhalefetin deyim yerindeyse sırçaları dökülmeye başladı. Sosyal belediyeciliğe sığınan ama aslında sosyal medya belediyeciliğiyle, algı yönetimiyle çalışanlar artık saklanacak yer bulamıyorlar. Vaatlerinin birer balondan ibaret olduğu o balonların teker teker patlamasıyla ortaya çıkıyor. Olan maalesef hemşehrilerimize oluyor. Şişirilen belediye kadroları, denetimden kaçırılan belediye şirketlerinin hesapları, saklanan belgeler ve adeta birer kabileye dönüşen yönetimler, ahbap çavuş ilişkileri, tam da eski Türkiye’nin izlerini taşıyor. Eleştiriler karşısında çirkinleşen tavırlar alıyorlar, suçüstü yakalanmış olmanın verdiği telaşla yaptıkları işleri de ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Biz iş üretirken onlar hep mazeret üretiyorlar” ifadelerini kullandı.

Mamak’a gözümüz gibi bakmak boynumuzun borcu


19 KÜTÜPHANE 160 BİNDEN FAZLA KİŞİYİ AĞIRLADI

Başkan Köse’nin yapılanlar ve yapılacak olanlarla ilgili verdiği detaylardan bazı öne çıkanlar ise şöyle oldu:
-16 uyanık kütüphane ve üç bebek kütüphanesi ile toplamda 19 kütüphane açıldı. 160 bini aşkın kişi faydalandı. 62 binden fazla kitabın bulunduğu kütüphanelerdeki bu sayı 100 bini aşacak. Kütüphanelerin üye sayısı 35 bine yaklaştı.
-İki anaokulu yapıldı, 570 öğrencisi var. Üçüncüsünün de yeri hazır, uygulamasına başlanacak.
-Durali Alıç Mahallesi’nde 5 bin 500 metrekarelik alanda temel trafik eğitiminin uygulamalı olarak verildiği Çocuk Trafik Eğitim Merkezi hizmete açıldı. Binden fazla öğrenciyi ağırladı.
-Ocak ayında hizmete açılan buz pateni pisti büyük ilgi görüyor.
-Bilgi ve teknolojinin gittiği yeri yakalamak ve gençlere bunun eğitimini vermek için Mamak Füzyon Teknoloji ve Girişimcilik Merkezi kuruldu.
-Altıağaç-Karaağaç Havuzu faaliyete geçti, yapımı devam edenlerle toplam dokuz tane yüzme havuzu hizmete girecek.
-Mamak’a 19 tane millet kıraathanesi kazandırıldı.
-Üreğil Millet Bahçesi, Musiki Muallim Mektebi, Lavanta bahçesinde restoran-kafeterya tesisleri açıldı.

MAMAK’A YENİ OSB GELİYOR

-Lalahan Stadı ve tesisleri yeniden inşa edildi.
-Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi’nin onarımı yapıldı önümüzdeki günlerde tekrar faaliyete geçecek.
-Şahap Gürler Pazarı’nın üstü kapatıldı modern hale geldi. Yıllardır çözüm bekleyen Kartaltepe Pazarı’ndaki sıkıntılar çözüldü Pazar inşa edildi.
-10 milyon metrekarelik bir alan OSB olarak belirlendi. ASO ve yatırımcılarla birlikte inşa edilecek, istihdam alanı oluşacak.
-Gökçeyurt Mahallesi’nde Ekovadi Projesi gerçekleştirildi, dikimi yapılan sebze ve meyvelerin ilk hasadı yapıldı.
-Gökçeyurt’ta 24 dönümlük alana 19 bin, Üreğil Millet Bahçesi’ndeki 15 dönümlük alana da 11 bin lavanta dikimi yapıldı.
-42 bin metrekare büyüklüğündeki Kartaltepe Parkı bölgenin en büyük parkı olarak hizmete açıldı.
-6 bin metrekare büyüklüğündeki Macera Parkı adrenalin tutkunlarının buluşma noktası oldu.
-130 bin metrekarelik Mutlu Ege Millet Bahçesi haziran sonunda hizmete açılıyor.
-Kıbrıs Kanyonu’nun planlama süreci ve tahsisler tamamlandı, uygulama projesi bitmek üzere bir iki aya kadar saha çalışmalarına başlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!