Mamak Çöplüğü’ne ağaçlandırma sözü

Güncelleme Tarihi:

Mamak Çöplüğü’ne ağaçlandırma sözü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2011 00:00

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “28 Mart gününe kadar, Mamak Çöplüğü’nün üst kısmının tamamının ağaçlandırılacağı” sözünü verdi. Eroğlu, ayrıca “Ankara Çayı’nı kurtarma” sözünü yineleyerek “Onun etrafında muhteşem mesirelik alanlar oluşturacağız” dedi.

Bakanlığı Ankara İl Koordinasyonu, Bakan Veysel Eroğlu başkanlığında toplandı. Toplantının açılışında konuşan Eroğlu, Türkiye’nin her yerinde toplantılar yaptıklarını, bu toplantılarda hedefler belirlendiğini anlattı. Eroğlu, 2011 yılının ilk toplantısına Ankara’dan başladıklarını belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, DSİ ile birlikte özellikle Ankara Çayı’nın ve diğer birtakım derelerin ıslah edilmesi için karar aldıklarını belirten Eroğlu, bunun çok faydalı olduğunu söyledi. Bu çalışmalara Sincan’dan başladıklarını ifade eden Eroğlu, “Bunu Keçiören dahil diğer yerlere yayacağız. Sadece dereyi kurtarmakla kalmayacağız, onun etrafında muhteşem mesirelik alanlar oluşturacağız” diye konuştu.

Çöplük sözü

Ankara’nın ağaçlandırılmasına çok önem verdiklerini vurgulayan Eroğlu, Ankara’yı sadece merkeziyle değil yollarıyla, okullarıyla, avlularıyla hep beraber ağaçlandıracaklarını söyledi. Eroğlu, bununla ilgili Başkent’te 2003-2010 yılları arasında 78 bin 35 hektarlık alanda çalışma yapıldığını belirtti.

Eroğlu, toplantının basına kapalı bölümünde ise, Mamak Çöplüğü’nün durumunu soran CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’e, “28 Mart gününe kadar, Mamak Çöplüğü’nün üst kısmının tamamının ağaçlandırılacağı” sözünü verdi.
Konuşmaların ardından basına kapalı devam eden toplantıda, DSİ Bölge Müdürü Halit Uzunkaya, Ankara Orman Bölge Müdürü Sıtkı Küçüköz, Ankara Meteoroloji Bölge Müdürü Ergün Güler, Ankara İl Çevre ve Orman Müdürü Haluk Özder sunum yaptı.

Kirletenler için komisyon

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’in soru önergesini yanıtlayan Tarım Bakanı Mehdi Eker, Ankara Çayı’nı kirletenleri tespit amacıyla denetim komisyonu oluşturulduğunu bildirdi.
Eker, kişi, kurum, kuruluş ve tesislerin tespiti maksadıyla İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, DSİ V. Bölge Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ASKİ) teknik elemanlarınca bir denetim komisyonu oluşturulmasına karar verildiğini belirtti. Eker, “Çalışmalar kapsamında Ankara Çayı’nın AOÇ kısmına kadar gelinmiştir. Eylül-Ekim 2008 tarihlerinde Ankara Çayı’nda inceleme yapılarak, Ankara Çayı’na karışımın olduğu noktalardan numuneler alınmış ve numune sonuçlarında Ankara Çayı’nın IV. sınıf su özelliğinde olduğu belirlenmiştir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!