Malazgirt nefes aldı

Güncelleme Tarihi:

Malazgirt nefes aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 01:00

‘ODTÜ Yolu’ olarak da bilinen 1071 Malazgirt Bulvarı’nın, Dikmen’e bağlanmasını engelleyen gecekondunun yıkılmasının ardından tamamlanan bağlantı yolu 3 Aralık Cumartesi günü trafiğe açıldı.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara, Malazgirt Bulvarı’nı, Mimar Sokak üzerinden direkt olarak Sokullu Mehmet Paşa Caddesi’ne bağlayan yoldaki trafiği, haftanın ilk iş günü pik saatlerde takip etti. Bağlantı yolunun tamamlanmasıyla bölgede hem sabah hem de akşam saatlerinde trafik rahatlarken; Mimar Sokak’ın tamamında yol genişletme çalışması yapılmadığı için Sokullu Semt Pazarı’nın olduğu bölgede trafik keşmekeşi yaşandığı görüldü.

 SABAH ‘U DÖNÜŞÜ’ KİLİTLEDİ

Daha önce yaşanan trafik yoğunluğundan dolayı Çetin Emeç Bulvarı ya da alternatif güzergâhları kullanan sürücüler önceki sabah, yeni yol sayesinde gidecekleri yere Öveçler Altgeçidi’ni kullanarak daha kısa sürede ulaşabildi. Her iki yönde de trafiğin akıcı olduğu yolda keşmekeşin yaşandığı tek nokta ise Mimar Sokak ile Niyet Sokak kesişimi oldu. Dikmen istikametinde seyreden sürücülerden bazılarının refüjün bittiği noktada ‘U dönüşü’ yapması, Niyet Sokak’taki sürücülerin de Sokullu Mehmet Paşa Caddesi istikametine dönmeye çalışması Konya Yolu istikametinde akan trafiği kilitledi.

Haberin Devamı

AKŞAM TEK ŞERİT KEŞMEKEŞİ

Bulvarın trafiğe açıldığı 2014 yılından bu yana her akşam oluşan araç kuyrukları ise önceki akşam yoktu. Gecekondunun kaldırılmasıyla akıcı bir hale gelen trafiğin sıkıştığı tek nokta Sokullu Semt Pazarı’nın bulunduğu bölge oldu. Konya Yolu istikametinde trafik sorunu yaşanmazken; Dikmen istikametinde yol, pazar yerinin olduğu noktada 3 şeritten tek şeride düştüğü için keşmekeş yaşandı. Trafiğin her iki yönde tek şeritten ilerlediği noktada 1346. Sokak’a girmek ya da çıkmak isteyenlerin de olması, zaman zaman trafiğin durmasına sebep oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!