Mahkemeden servisçiyi sevindiren karar

Güncelleme Tarihi:

Mahkemeden servisçiyi sevindiren karar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2021 20:16

Çubuk Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, kent merkezine sınır engeli nedeniyle öğrenci ve personel taşıyamayan S Plakalı servis araçlarının sıkıntısını yargıya taşıdı. Mahkeme odayı haklı bularak yürütmeyi durdurdu. Oda Başkanı Fatih Raşit Neşeli, “Böylece araçlarımızın çalışmasında artık bir engel kalmamış oldu. UKOME tarafından şimdi mahkeme tarafından verilen kararın uygulanmasını bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Çubuk Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, S plakalı servis araçlarının ilçe sınırları dışına öğrenci veya personel götürüp getirememesine neden olan ‘sınır engeli’ni yargıya taşıdı. Oda, daha önce Çubuk’tan kent merkezine taşıma için yaptıkları başvuruyu reddeden Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) kararı için Ankara 4. İdare Mahkemesi’ne başvurarak yürütmenin durdurulmasını ve iptalini istedi. ‘UKOME kararında hukuka uyarlık bulunmadığı’nı belirten mahkeme, odayı haklı bularak yürütmeyi durdurdu. Mahkeme itiraz yolunu da açık bıraktı. UKOME’den şimdi kararın uygulanarak güzergâh izin belgelerinin düzenlenmesini beklediklerini belirten Çubuk Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fatih Raşit Neşeli, “Artık İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın servis aracı bulamama ya da yüksek fiyat talep nedeniyle yaşadıkları sıkıntılar son bulacak” dedi. C plakalı servis araçlarının kent merkezine taşıma için yüksek ücret istemelerinin ilçe sakinlerini zora soktuğuna dikkat çeken Neşeli, şunları söyledi:

Mahkemeden servisçiyi sevindiren karar


MERKEZE TAŞIYAMIYORLARDI

“Servis araçlarımız, ilçemizde yaşayan öğrencileri, özel ya da kamuda çalışan personeli Ankara merkeze veya başka bir ilçeye gidecekleri yere taşıyamıyordu. Belli bir sınıra kadar gitme izni verildiği için engel vardı. C plakalı servis araçları da özellikle öğrencilerden bizim tarifemizin iki katında ücret talep ediyorlardı. Bu da ilçemizde özellikle velileri zor duruma sokuyordu. Veliler parayı verecek olsa bile C plakalı araç da bulamıyor çünkü ‘İkinci üçüncü işimin arkasına servis yapamıyorum, uzak’ diye esnaf gelmiyordu. Gelen de daha fazla ücret istiyordu. Bu sıkıntı tüm dış ilçelerde var.

ARTIK ENGEL KALMAMIŞ OLDU

Biz bu sıkıntıları aşmak adına UKOME’ye S plakalı araçların sınır engelinin kaldırılması ve bu araçlara da taşıma izni verilmesi için başvuruda bulunduk, reddedildi. UKOME kararına dava açtık, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Böylece araçlarımızın çalışmasında şu an için bir engel kalmamış oldu. Artık İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın servis aracı bulamama ya da yüksek fiyat talebi nedeniyle yaşadıkları sıkıntılar son bulacak. Böylece ilçemizden kent merkezindeki veya başka bir ilçedeki okul, fabrika ve kamu kuruluşlarına S plakalı servis araçları ile daha uygun ücretlerle hizmet verebileceğiz.

UYGULANMASINI BEKLİYORUZ

Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. UKOME’nin kararlarına saygılıyız ancak yanlışlık olduğunda da hakkımızı yargıda arıyoruz. Yeter ki vatandaşımızın sıkıntısı çözülsün, esnafımız da bu konuda mağdur olmasın diye uğraşıyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi UKOME’den şimdi mahkeme tarafından verilen kararın uygulanarak güzergâh izin belgelerimizin düzenlenmesini bekliyoruz. Bu karar, merkezde yaşanan C plakalı servis aracı bulamama sıkıntısına da çözüm olacaktır diye düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

6 EYLÜL 2021 - 8 EYLÜL 2021
Dış ilçeler için verilen ‘S plaka’ öğrenci servisi araçlarının sınır engeline takılması sıkıntısını Hürriyet Ankara, ‘SINIRA TAKILDI’ ve ‘SIKINTI BÜYÜK’ manşetleriyle gündeme getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!