Mahkemeden galeriler için ilk ret

Güncelleme Tarihi:

Mahkemeden galeriler için ilk ret
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 15:45

Ankara 18. İdare Mahkemesi, ikinci el oto alım satımı yapan bir galerinin, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Otonomi’ye taşınması yönündeki kararının yürütmesinin durdurulması talebini reddetti.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, kararın emsal teşkil ettiğini belirterek denetimlerinin ve mühürleme işlemlerinin devam edeceğini söyledi. Mahkeme tarafından verilen ikinci karar ise yine Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 15 Ocak’ta alınan Şaşmaz’daki ruhsatsız ve usulsüz ticari amaçlı otopark işletmeciliği yapan kişi ve kuruluşlar ile cadde üzerine park eden ağır tonajlı araçların Kazan’da yapılan tesislere taşınmasına yönelik oldu. Ankara 18. İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararına karşılık olarak söz konusu işyerlerinden bazıları tarafından açılan yürütmenin durdurulması talebini de reddetti.

EMSAL TEŞKİL EDER

Kararı Ankara Hürriyet’e değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak şöyle konuştu:
“İki karar var birisi genel Meclis kararına yönelik durdurma, o devam ediyor. Onun bir yasal süreci var. İkincisi özel başvurular. Buradaki gibi özel kararlar gelmeye başladı. Mahkeme yürütmeyi durdurmayı kaldırıyor, belediyeyi haklı görüyor. Bu emsal teşkil eder. Nakliyeciler hakkında da ret kararı çıktı ama onlar zaten gitmişti. Yeni taşınılan yerde (Otonomi) 550 dükkan var 370’i kiralanmış durumda. Şu anda ortalama 180 - 200 civarında dükkan kaldı. Emek 4 ile 8’nci Cadde, İrfan Baştuğ, Protokol Yolu, Aydınlıkevler ve Subayevleri bölgesinde taşınması gerekenlerin sayısı da 200’ü geçmez. Bunların tespitleri yapıldı. İlçe belediyeleri, encümen kararları doğrultusunda işlemlerine devam ediyor. Galericiler bu işin başında beraberdi. Sonra aralarındaki anlaşmazlıktan dolayı ayrılıp, problemi bize yansıtmaya çalıştı. Süreci hukuksuz değil yasalara göre yönetiyoruz. İnsanlar evlerinin önüne arabalarını park edemiyor. Bina önünde LPG’li araçlar duruyor. Patlasa facia olur. Kentsel yaşamı rahatlatmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!