Mahalleye bekçi şart

Güncelleme Tarihi:

Mahalleye bekçi şart
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2017 15:50

Başkentli muhtarlar, İstanbul’da ‘Gece Kartalları’ ismiyle yıllar sonra yeniden başlatılan bekçi uygulamasının Ankara’da da hayata geçmesini istiyor. Muhtarlar, bu konudaki taleplerini Ankara Valisi Ercan Topaca’ya iletmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Ankaralı muhtarlar, geçtiğimiz hafta İstanbul’da mahallelerde güvenliğin sağlanması amacıyla ‘Gece Kartalları’ ismiyle yeniden başlayan bekçi uygulamasının Ankara’da da başlamasını talep ediyor. Muhtarlar, bekçilerin hırsızlık olaylarının azalmasında önemli etken olacağını belirtirken, Ankara Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Yorulmaz, hafta başında Ankara Valisi Ercan Topaca’dan uygulamanın Başkent’te de bir an önce başlatılması konusunda randevu talep edeceklerini söyledi. Başkent Muhtarlar Federasyonu Behçet Uyanık da, önümüzdeki günlerde Vali Topaca ile bir araya geleceklerini ve konuyu dile getireceklerini aktardı.

ANKARA İÇİN GEÇ BİLE KALINDI

Başkent olması dolayısıyla Ankara’da bekçi uygulamasının en kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Ankara Muhtarlar Derneği Başkanı ve Mamak Aşık Veysel Mahalle Muhtarı Ömer Yorulmaz şunları söyledi:
“Emniyet yetkilileri ile muhtarlar olarak zaman zaman toplantılarımız oluyor. Bekçilik uygulamasının başlayacağından haberimiz vardı. Türkiye’nin merkezi Ankara olduğu için geç bile kalmışız. Hafta başından itibaren muhtar arkadaşlarımızla birlikte Ankara Valisi Ercan Topaca’dan randevu talep edeceğiz, bir an önce, uygulamanın Ankara’da başlamasını istiyoruz.”

Haberin Devamı

HUZURU VE GÜVENİ ARTIRACAK

Düdük çalınması ve bekçi uygulamasının mahallelerdeki huzur ve güveni artıracağını kaydeden Başkent Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Aşağı Öveçler Muhtarı Behçet Uyanık da şöyle konuştu:
“Daha önceden de Valilik ve Kaymakamlığa yazılı-sözlü müracatımız olmuştu. Bekçi kadrosu olmadığı yönnüde yanıt almıştık. Bekçilik kötü niyetli kişiler için caydırıcı. O düdük sesinin caydırıcı bir unsur olduğunu çok iyi bilenlerdenim. Gençlerin içine düştüğü madde bağımlılığı konusunda da caydırıcı olacağını düşünüyorum. Gündüzleri biz mahalledeki bu tür olayları görüyoruz emniyete haber veriyoruz ama geceleri bu konuya hakim olamıyoruz, bekçiler park ve bahçelerde caydırıcı olacak. Her mahallede metruk bina var, bu binalarda fuhuş yapıldığını ve uyuşturucu kullanıldığını biliyoruz. Bekçilik uygulamasının Ankara’da da hayata geçmesiyle bunlar belli bir ölçüde azalacak. Ankara Valimiz ile federasyon olarak önümüzdeki günlerde bir araya geleceğiz. Burada taleplerimizi de dile getireceğiz.”

Haberin Devamı

ANKARA’DA ACİL İHTİYAÇ

Çankaya Harbiye Mahallesi Muhtarı Özgür Özdemir, “Bekçilerin olmaması bizim için kabul edilmesi mümkün bir durum değildi. Ben bireysel olarak talep etmiştim. Uygulama bir an önce hayata geçirilmeli” derken Batıkent Kentkoop Mahallesi Muhtarı Şükran Ayaz da “Emniyet ve muhtarlar arasında yapılan toplantılarla da bekçi uygulamasını gündeme getiriyorduk. Bekçi uygulamasına Ankara’nın acil ihtiyacı var. Mahallelerde hırsızlıklar arttı, parklarda karanlık köşelerde uyuşturucu kullanımı yaygın görülüyor. Bunların önüne geçeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

ÖZEL EĞİTİM GÖRÜP GÖREVE BAŞLADILAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, mahallelerde güvenliğin sağlanması için 8 Şubat’tan itibaren bekçiliğe müracaat eden 8 bin 320 kişiden 700’ünü seçmiş, teorik ve uygulamalı eğitimden geçen, araç durdurma ve silah kullanma teknikleri gibi eğitimleri başarılı tamamlayan 386 bekçi geçtiğimiz hafta göreve başlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!