Mahalle bakkalını bayramda unutmayın

Güncelleme Tarihi:

Mahalle bakkalını bayramda unutmayın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2012 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken,vatandaşların bayramların AVM’lerde geçirmemelerini istedi.

Haberin Devamı

Perakende yasasının hala çıkarılmamış olmasının esnaf ve sanatkar ile AVM’ler arasındaki haksız rekabeti devam ettirdiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yan yana açılan AVM’ler çevredeki esnaf ve sanatkara zarar vermeye devam ediyor. Vatandaşımız bayramını AVM’lerde geçirmesin. Mahalle esnafından alınan bir paket şekerleme ile geleneksel eş-dost ziyaretlerini devam ettirelim” dedi.
Sayıları 312’ye ve 9 milyon metrekare kiralanabilir alana ulaşan AVM’lerin esnaf ve sanatkarı tehdit ederken, aynı konseptteki alışveriş merkezlerinin yan yana açılmasının da AVM’leri tehdit ettiğini vurgulayan Palandöken, şunları söyledi:

Kurallar değişecek

“Aynı bölgede aynı konseptte açılmaları kendilerine de zarar vermeye başladı. Bu durum AVM’ler için de bir tehdit oldu. Yeni açılan AVM’lere gitmek, alışveriş yapmak insanlara daha cazip geliyor. Eski bilindik AVM’ler gezilecek yerler oldu, çoğu atıl duruma düşmeye başladı. İlgi çekebilmek için ilave olarak eğlence temalılar yaygınlaştı. Önümüzdeki yıllarda AVM’lerde alışverişin kuralları farklılaşacak. En azından yeni AVM’ler değişime ayak uydurmak zorunda kalacak. Eğer perakende piyasasını düzenleyecek yasanın çıkarılması gecikirse, kuralsız büyüyen AVM’ler zarar görecek.”

Haberin Devamı

Harcama rekoru


Geçen  yıl gün bazında 7 milyon adetle en fazla kredi kartı kullanımı Kurban Bayramı arifesinde gerçekleştirildiğini hatırlatan Palandöken, “Bayram tatilinde boş zamanlarını geçirmek üzere AVM’lere giden vatandaşımızı uyarıyorum. Her gittiğinizde indirim kampanyaları nedeniyle ihtiyacınız olmasa bile alışveriş yapabilirsiniz. Sonra nasıl ödeyeceğim ben bu kart borcunu diye hayıflanmayın. Geçen sene Kurban Bayramı’nda kartla yapılan harcamalar 2 milyar lirayı geçmişti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!