Mağdur ailelerin elektrik ve su isyanı

Güncelleme Tarihi:

Mağdur ailelerin elektrik ve su isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2017 16:17

Yenimahalle Ata Mahallesi’ndeki bir sitede oturan ve şantiye elektriği kullanan 50 aile, müteahhitin SGK borcu nedeniyle elektrik kesilince hem elektriksiz hem de susuz kaldı. Binalarla da ilgili mağduriyet yaşayan vatandaşlar sorunun çözümü için yetkililere yardım çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Yenimahalle Ata Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin de kat karşılığı 82 daireye sahip olduğu Gold Stone Evleri’nde oturan 50 aile, müteahhit ile Büyükşehir arasındaki sorunlar nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Site sakinleri, müteahhidin SGK borcu nedeniyle kullanmakta oldukları şantiye elektriğinin kesildiğini ve susuz kaldıklarını belirterek duruma tepki gösterdi. Sitede oturan ve aynı zamanda şehit babası olan Şener Kılıç, mağduriyetlerine ilişkin şunları söyledi:

GAZ VAR ELEKTRİK VE SU YOK

“5 blok 226 daire var. 50’ye yakın da oturan aile var. Şu anda buranın yönetimi de Büyükşehir de. Büyükşehir’in 82 dairesi var. Büyükşehir kabülünü yapıp burayı almadı. 2.5 yıldır insanlar burada oturuyor. Gaz aboneliğimiz var, su ve elektriğimiz yok. Müteahhitin SSK borcu var. Burada hiç çalışılmadığı halde 2012’den 2017’ye kadar yüz kişiyi burada çalışıyor göstermiş. Borç nedeniyle şantiye elektriğini kestiler. Kendi açtırdığımız kuyudan suyu çekiyorduk, kuyu bu elektriğe bağlıydı susuz da kaldık. Bu iş için gerekli tüm mercilere başvuruda bulundum. Gaz aboneliğimiz var, neden elektrik ve su verilmiyor. Yasal olmuyorsa neden gazı veriyorlar. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.”

Haberin Devamı

İNSANLAR MECBUREN GELİP OTURDU

Sakinlerden Mustafa Çetinkaya ise, “Belediye ile müteahhidin arasına sıkıştık. Asansör olmadığı için katlara çıkamıyoruz. Böbrek hastası, kanser hastası olanlar var sağlığımızdan da olduk. Eşim şeker hastası iğneleri dolapta olması lazım koyamıyoruz. İnsanlar kredi çekip burayı aldı kira vermemek için mecburen gelip buraya oturdu. Kıbrıs’a su götüren devlet bize burada neden su veremiyor” diye konuştu.

Mağdur ailelerin elektrik ve su isyanı

Vatandaşlar su ihtiyaçlarını yakındaki camiden bidonlarla taşıyarak gideriyor.

Mağdur ailelerin elektrik ve su isyanı

Haberin Devamı

Sitede oturan ve sınavlara çalışan öğrenciler de mum ışığında ders çalışıyor.

Mağdur ailelerin elektrik ve su isyanı

Site sakinlerinden Emin Şaran elektrik olmadığı için buzdolabındaki malzemeleri balkona koyduklarını söylüyor.

Mağdur ailelerin elektrik ve su isyanı

Elektrik ve su olmadığı için bazı vatandaşlar da evlerini taşımaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!