Mafya filmleri evden kaçırıyor

Güncelleme Tarihi:

Mafya filmleri evden kaçırıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2008 00:00

Hazırlanan bir raporda, aile içinde izlenen magazin programları, diziler ve mafya filmleri takip eden çocukların evden kaçtığına dikkat çekildi.

BAŞBAKANLIK İnsan Hakları Başkanlığı’nın hazırladığı ’2007 Kayıp Çocuklar Raporu’na göre çocukların evde kaçma nedenleri arasında aile içinde izlenen TV programları da (magazin, bazı diziler, polisiye, mafya filmleri) gösteriliyor.

Başkaldıran kişiler

Olumsuz Televizyon programları evde özellikle çocukların yanında izlenmemesi gerektiği belirtilen raporda, terör ve cinayet suçlarına bulaşan çocuklar ile ilgili olarak da şu tespitler yer alıyor:"Cinayet veya terör suçlarını işleyenlerin bu işi yapmalarındaki temel etken, bu çocukların, ailelerine veya topluma -genelde- başkaldıran kişiler olmasıdır."

Suçluluk hissi

Raporda ayrıca "Bu tür kişilerin -genelde- yoksul ailelerden çıkması tesadüf değildir. Katı baba otoritesi altında, tüm kapıların kendisine kapalı olduğunu gören bir çocuk, kendisini kanıtlamak için suç örgütlerine, terör gruplarına girebilmekte, burada yeni bir statü kazanmakta, bir dava uğruna karıştığı bu eylemlerden suçluluk hissi duymamaktadır" diye belirtildi.

Altındağ’da zehircilere bulut darbesi

ANKARA Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Altındağ’da uyuşturucu ticareti yaptıkları bildirilen 26 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerden 11’i tutuklandı. Narkotik ekiplerinin "Bulut" adını verdikleri operasyon kapsamında, daha önce çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan 26 kişi yakalandı. Bu kişilerle birlikte 3 kilo 405 gram esrar maddesi ele geçirildi. Emniyette sorgulaması tamamlanan Egemen B, Celal K, Ergün Y, Cengiz S, Muammer S, Ercan T, Enver A, Emrah K, Hamza A, Fikret Y. ve Fatih Ç. tutuklandı. 15 kişi de emniyet ve savcılıktan serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!